Українські фермери зароблять сотні тисяч на вирощуванні фундуку

За врожайності 3,5-4 т/га фермер може отримувати дохід в 20 тисяч доларів США з гектару, маючи свій фундуковий сад. Про це повідомили на відкритті підсумкової річної конференції “Сучасні новації в створенні горіхових садів”, пише “Агро-Центр” з посиланням на propozitsiya.com.

Український ринок фундука характеризується високим попитом та низькою пропозицією. За оцінками експертів для забезпечення внутрішніх потреб Україні необхідно посадити 15 тисяч гектарів плодоносних садів. Адже зараз на вітчизняному ринку спостерігається великий дефіцит цього продукту. До прикладу, увесь фундук в кондитерській промисловості є імпортованим. При цьому зазначається, що термін, за який країна може наростити промислове плодоношення – становить не менше 7-8 років.

На Волині з’явився великий фундуковий сад (фото)

За оцінками експертів, для рентабельного вирощування фундука оптимальною є площа в 20 га, а інвестиціі в 1 га складуть від 3000 євро. Дуже важливо вже на етапі складання бізнес-плану вибрати канал збуту продукції – це може бути ринок, або кондитерський сегмент ринку. Далі визначаємось з зі схемою та місцем посадки (фундук любить світло і тепло).

Під Черкасами вирощують сотні тисяч горіхів (фото)

Саджанці необхідно сформувати у формі бокалу. Тоді всі гілки будуть рівномірно приносити хороший врожай.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: