У колонії на Рівненщині виявлено африканську чуму (деталі)

У одній з виправних колоній на Рівненщині виявили спалах африканської чуми у свиней. Цю інформацію підтвердили у прес-службі пенітенціарного управління, пише “Агро-Центр”.

Мова йде про Городищенську колонію №96. Наразі в колонії введено карантинний режим і ветеринари перевіряють, чи заразилися хворобою інші свині:

“4 грудня начальником рівненської районної ветеринарної медицини було здійснено огляд поголів’я свиней колонії №96 і було виявлено загибель 3 голів свиней. Це одна свиноматка та дві свині, які знаходилися на відгодівлі. Від трупів наразі відібрані матеріали для дослідження на АЧС, за наявною інформацією, АЧС підтвердилася і введено карантинний режим. За розпорядженням ветеринарів на території заборонене переміщення людей та транспорту без відповідної обробки”,

– розповів прес-секретар Західного міжрегіонального управління виконання кримінальних покарань та пробацій Міністерства юстиції України Давид Ляхович.

«Золота жила»: в Україні прибутково вирощувати імбир

За словами пана Ляховича, зараз ветеринари досліджують наявність АЧС у інших свиней. Зараз вирішується, чи вбивати усе поголів’я, чи тримати під строгим наглядом наявних. Свиней вирізати ще не починали. Всього при Городищенській колонії знаходиться 13 голів свиней. Карантин встановлено на 20 днів. Трупи померлих свиней знищуються за межами колонії.

Молодий фермер заробляє на сирах у лісі (9 фото, відео)

Ля Село: сім’я на Хмельниччині розвиває зелений туризм (відео)

При колоніях на усій території України наявні невеликі господарства, які використовують для зменшення витрат на установу. Так, в’язні отримують доступ до якісної їжі і самі долучаються до підтримки господарства. В колоніях на Західній Україні господарства невеликі – по кілька десятків голів, а от в центральній частині країни в’язні утримують великі ферми.

Нагадаємо, нещодавно на Рівненщині у Дубенському районі було виявлено АЧС.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: