Польща побудує стіну на кордоні з Україною (деталі)

Уряд Польщі затвердив проект закону, який, зокрема, передбачає будівництво стіни на східному кордоні Польщі — з Білоруссю та Україною ― у рамках боротьби з африканською чумою свиней. Про це поінформував заступник міністра сільського господарства Польщі Рафал Романовський, пише “Агро-Центр”.

“Вона не буде на самому кордоні, а в прикордонній смузі”,

― зазначив Романовський.

У колонії на Рівненщині виявлено африканську чуму (деталі)

За його словами, стіна матиме вигляд подібний до загороджень вздовж автодоріг швидкого руху. Вартість будівництва стіни завдовжки понад 1 тис. км становить 130 млн злотих (понад $37 млн). При цьому в перший рік функціонування вартість її утримання та обслуговування сягне 190 млн злотих (понад $54 млн).

Росіяни знайшли заражених кабанів, які прибігли з України

Стіну будуватимуть упродовж 2018-2021 років. Крім того, уряд прийме ще один додатковий спецзакон, який регулюватиме всі юридичні процедури щодо цієї інвестиції.

В Україні стрімко поширюється африканська чума

Прийнятий спецзакон також дозволятиме частковий відстріл диких кабанів на територіях, які перебувають під охороною. Для цього мисливцям спеціально пропонуватимуться додаткові оплачувані відпустки терміном до шести днів.

Загалом, у Польщі до цього часу зафіксовано 104 спалахи АЧС, при цьому 81 — у цьому році. Востаннє випадок АЧС підтверджено у дикого кабана в лісі поблизу кордону 21 листопада.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: