У світі набувають популярності нові органічні добрива (врожайність +50%)

У світі набирають популярності нові порошкоподібні органічні добрива, що мають у своєму складі велику кількість лігніту. Буре вугілля (лігніт) — натуральна речовина, що утворюється між торфом і вугіллям. За хімічним складом лігніт характеризується високим вмістом гумінової кислоти, пише “Агро-Центр”.

Ці добрива вже успішно застосовується в таких країнах, як Нігерія, Сінгапур, Таїланд, М’янма, Малайзія, Гонконг і Китай. Багато фермерів, що випробували цей продукт у своїх полях, зазначають зростання врожайності на 40–45 %.

Харківські трактори працюватимуть в Новій Зеландії

Лігніт присутній на планеті вже понад 70 млн років, постійно беручи участь у процесі розкладання і формування мінералів. Таким чином, добрива на основі бурого вугілля мають велику кількість поживних речовин, необхідних сільськогосподарським культурам.

Рівненські підприємці відзначилися на найбільшій у світі виставці (фото, деталі)

В Японії процвітає «жіноча ферма» (фото)

Добриво на основі лігніту служить у якості кондиціонера, покращуючи структуру ґрунту й підвищуючи доступність необхідних рослинам нутрієнтів. Крім лігніту, новий продукт також містить калій і фосфор, а також понад 68 інших мікроелементів. Крім того, гумінові кислоти також відіграють роль натурального пестициду, відлякуючи шкідників від рослин.

Як запевняє виробник, один 100 г пакет має таку ж ефективність у полі, що і 3 т курячого гною.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: