В Японії процвітає “жіноча ферма” (фото)

У віддаленій провінції Японії Ямагата процвітає жіноча ферма – Yamagata Girls Farm. Працюють на ній сім фермерок, які хочуть довести – фермерство не лише чоловіча справа, пише “Агро-Центр”.

 

Ферму Yamagata Girls було засновано в 2009 році 32-річною Нахоко Такахасі. Зараз вона створює японській сільськогосподарській галузі нове обличчя. У фермі керують сім жінок віком від 21 до 32 років, які вирощують кавун, шпинат та п’ять видів рису, а також продають випічку з їхньої продукції.

“Метою є зміна іміджу сільського господарства в Японії. Японське сільське господарство все ще є галуззю, у якій переважають чоловіки, і сільське господарство давно непопулярне серед молодих поколінь”,

– пояснює Такахасі.

В Україні майже припинилося виробництво натуральних вин

Будь-яка жінка може подати заявку на посаду фермера в Yamagata Girls Farm. Всі жінки, які там працюють, мають ступінь сільськогосподарських наук. Як і більшість фермерів, жінки мають довгі робочі дні, продиктовані сезонами.

Технології з Франції під Києвом: історія успішної еко-ферми

29-річний Юкако Гарда, вчений з харчових продуктів у Кобі, приєднався до ферми в 2009 році після зустрічі з Такахасі в студентські роки:

“Жінки дуже відрізняються від чоловіків, як фермерів. Жінки є природними матерями, тому вони часто виховують більше, ніж чоловіки, і вирощують овочі та культури так, наче своїх дітей. Це робить їх дуже хорошими фермерами “,

– каже він.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: