Кримського фермера посадили у в’язницю за український прапор (ВІДЕО)

Українського фермера в Криму Володимира Балуха суд окупантів засудив на 3 з половиною років позбавлення волі. Офіційно – за знайдені на бої та вибухівку, неофіційно – за відверто проукраїнську позицію, пише “Агро-Центр”.

Володимир Балух проживає у селі Серебрянка та має своє господарство. Вже кілька років на його будинку розвівається український прапор. Як розповів сам фермер, перед тим висів червоно-чорний прапор, але його вкрали. Тоді ж чоловік розмістив над будинком блакитно-жовтий стяг. Тривалий час йому погрожували, казали щоб визначився на чиїй він стороні виїхав з Криму. Проте, фермер залишився вдома.

Відтоді правоохоронці провели два обшуки у господарстві Володимира – звинувачували його у крадіжці запчастин до трактора – але так нічого і не знайшли. Після цього, був проведений третій обшук. Тоді одразу ж під українським прапором було знайдено набої та вибухівку. Український прапор та знахідку було конфісковано. Сусіди фермера стверджують – поки чоловіка не було вдома, хтось заходив на його подвір’я.

Нещодавно ж Роздольненський суд окупованого Росією Криму позбавив волі Володимира Балуха на 3 роки і 7 місяців, а також призначив штраф – 10 тисяч рублів. Затримано фермера було ще в грудні минулого року. Його адвокати просили призначити запобіжний захід – домашній арешт, з огляду на стареньку матір та стан здоров’я Володимира, але суд їм відмовив.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: