Тисячі овець заполонили центр французького міста (ФОТО)

Більше тисячі овець і стільки ж фермерів зі всієї Франції зібралися на площі Белькур у центрі Ліона. Таким чином вони виразили протест проти урядового “вовчого плану”. Фермери хочуть отримати право відстрілювати вовків, захищаючи свої стада. Така делегація у супроводі поліції вирушила у напрямку перфектури. Саме там представники влади вислухали вимоги фермерів, пише “Агро-Центр” з посиланням на “LE FIGARO”.

Згідно з планом на наступний рік, дозволяється вбити всього 40 вовків. Фермери ж наполягають на праві постійно захищати власні стада. За словами фермерів, вовки лише за минулий рік знищили близько 10 тисяч овець у Франції. Вони становлять загрозу для усіх сільськогосподарських тварин, які пасуться на відкритому повітрі.

Crédit photos: Jean-Philippe Ksiazek / AFP PHOTO

Організувала акцію Національна федерація профспілок сільгоспвиробників та Національна федерація вівчарства. Фермери заявили, що боротимуться за свої права, поки вони не будуть задоволені.

На думку фермерів, вовки прийшли з італійських Аппенінів і окрім сільського господарства, становлять загрозу і для туризму.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: