У ВР відбувся пресбрифінг про необхідність заборони пальмової олії (відео)

Нещодавно в Україні зареєстрували законопроєкт про заборону використання пальмової олії у виробництві харчових та молочних продуктів, а також у дитячому харчуванні. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Вчора, 4 березня, у Верховній Раді відбувся онлайн-брифінг, де виступив нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук. Він розповів, про проєкт закону, який обмежує використання пальмової олії в Україні. Нардеп повідомив, що в результаті обмеження використання гідрогенізованої пальмової олії можна значно зменшити кількість хворих на серцево-судинні захворювання, особливо серед дітей. Окрім цього, заборона імпорту так званої “пальми” в Україну допоможе у розвитку українського молочного фермерства.

Коментар:За останні роки в Україні значно збільшилася кількість серцево-судинних хвороб та онкозахворювань, особливо серед дітей. Сьогодні майже неможливо придбати шоколад та молочні продукти без вмісту гідрогенізованої пальмової олії. В той самий час, з 2015 року імпорт “пальми” збільшився на 200%. Більше ніж 200 тис. тонн імпортується на сьогодні. При цьому, більшість маленьких та середніх українських крафтових виробників випускають свою продукцію без використання пальмової олії, а значить це можливо“, – заявив нардеп.

https://www.facebook.com/d.solomchuk/videos/722030858514921/

Нагадаємо, що основними завданнями законопроєкту про заборону використання пальмової олії в Україні є:

  • заборона використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
  • заборона використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів (кунжут, льон, глютен) у дитячому харчуванні; 
  • заборона використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
  • штрафні санкції за порушення;
  • чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.

Читайте також: В Агрокомітеті створили програму держпідтримки тваринництва на 2021 рік

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: