В Україні збираються заборонити використання пальмової олії у харчових продуктах – законопроєкт

ВООЗ звернулася до урядів країн щодо виключення пальмової олії зі складу харчової продукції в усьому світі до 2023 року. Фахівці організації вбачають в цьому головну перемогу в глобальній боротьбі з хворобами (з ожирінням, серцевими хворобами, раком, діабетом, розладом імунної системи). 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: В Україні зареєстрували законопроєкт щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів, молока та молочних продуктів, зокрема продуктів дитячого харчування.

Ініціатором цього законопроєкту є нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук. Він зауважив, що пальмова олія є вкрай небезпечною тому, що вона може спричиняти онкологію і серцево-судинні хвороби.

Коментар:Щороку в Україну імпортується понад 200 тисяч тонн гідрогенізованої “пальми”, яка довго не псується і критично шкодить нашому здоров’ю. Вона спричиняє онкологію (зокрема і дитячу) і серцево-судинні хвороби. Жирова плівка, яка утворюється після споживання “пальми”, всіляко перешкоджає всмоктуванню вітамінів та мікроелементів. Потрапляючи до організму, оброблена тропічна олія впливає на печінку і може спричинити атеросклероз“, – прокоментував нардеп.

Шоколад, цукерки, солодощі найбільше вживають наші діти. Деякі компанії, заробляючи на солодощах мільярди, виробляють…

Опубликовано Дмитро Соломчук Четверг, 25 февраля 2021 г.

Основними завданнями законопроєкту є:

  • заборона використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
  • заборона використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів (кунжут, льон, глютен) у дитячому харчуванні; 
  • заборона використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
  • штрафні санкції за порушення;
  • чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.

Зауважимо, що імпорт пальмової олії в Україну вкрай знижує розвиток вітчизняного фермерства. А скоротивши вживання “пальми” у харчові продукти можна було б значно підвищили обсяги споживання натуральних продуктів з українських ферм.

Читайте також: В Австралії з барана, що заблукав у лісі, зістригли 35 кілограмів вовни (відео)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: