Як вибрати повербанк для ноутбука

Згідно статистиці за час війни в Україні потреба у працівниках, що працюють віддалено, зросла щонайменше на 350 %. Це пов’язано з тим, що багато людей були вимушені покинути власні домівки та виїхати до більш безпечних регіонів та країн. 

До того ж зараз досить небезпечно збирати велику кількість людей в одному приміщенні, оскільки за таких умов досить важко провести оперативну евакуацію всіх робітників під час загрози обстрілу.

Більшість компаній, використовуючи досвід, отриманий під час карантинних обмежень, налагодили процес ефективної віддаленої роботи. Найчастіше люди використовують для виконання робочих завдань ноутбуки, які є автономними та мобільними пристроями. Збільшити власну незалежність від наявності електроенергії допомагають зарядні станції та повербанки. 

Розглянемо особливості кожного з пристроїв, щоб завчасно підготуватися до можливих блекаутів.

Павербанк чи станція?

Умовно будь-яку зарядну станцію можна назвати великим павербанком, оскільки принцип їх дії є аналогічним: енергія накопичується в акумуляторній батареї певної ємності й далі цей заряд можна використовувати для зарядки чи роботи електроприладів.

В конструкції станції передбачена розетка (одна чи декілька), що видає струм 220 Вольт. Тобто це є повноцінною заміною звичайній мережевій розетці. Правда, з обмеженим зарядом енергії.

Підключення пристроїв до повербанка відбувається через спеціальні роз’єми, та й напруга, звичайно ж набагато нижча. Проте існують спеціальні Power Bank, які можуть бути використані як джерело енергії для ноута. Їх основними характеристиками є:

  • велика ємність акумулятора –– від 20 000 мА·ч;
  • напруга 16-19 В;
  • сила струму –– більше 3 А.

Щоб обрати максимально підходящий повербанк, варто звернути увагу на параметри, вказані на зарядному блоці робочого ноутбука.

Підключення ноута до Power Bank відбувається через роз’єм USB Type-C. Далеко не всі гаджети мають такий роз’єм, особливо якщо мова йде про більш застарілі моделі. Тож доводиться додатково купувати дріт USB-DC з перетворювачем напруги до 19 В, підбираючи потрібний діаметр DC. 

Всі ці складнощі варто пройти, якщо у вас вже є повербанк хорошої потужності. Якщо ж стоїть питання вибору та покупки, краще вибирати зарядну станцію.

Вибираємо зарядну станцію

Розглянемо параметри, на які варто звернути увагу:

  • потужність таких пристроїв коливається в межах 150 – 3600 Вт. Якщо станція буде використовуватися виключно для підзарядки ноутбука та інших гаджетів, можна вибирати найменшу потужність;
  • габарити та вага — прилад має бути мобільним, щоб його легко можна переносити навіть на великі відстані;
  • ємність батареї пристроїв, популярних на ринку, від 20 000 до 100 000 мА·ч. Що більше пристроїв планується підключати, то більша ємність акумулятора буде потрібною.

Звичайно ж, варто вірити в краще. Проте реалії такі, що до енергетично важкої зими варто починати готуватися вже зараз. Тож вибирайте для себе підходящу зарядну станцію та не втрачайте можливість продовжувати працювати не дивлячись ні на що.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: