Солодкий і гострий перець чилі у своєму саду — особливості вирощення рослини

Багатьом людям подобається вирощувати фрукти на присадибній ділянці. Одні позиціонують рослинництво як хобі, інші — таким чином контролюють якість їжі, що поглинається. Однак вирощування перцю в саду володіє деякими секретами та має узагальнені помилки, яким необхідно запобігати.

Загальна інформація

Перець належить до топічних рослин, яким необхідна спекотна погода. Бажана температура коливається від 19 до 27 °C, а про тривалий світловий день навіть говорити не доводиться. Рослина не терпить морозів, і падіння температури нижче критичної викликає уповільнення зростання або повне припинення зі скиданням квіток. До слова сказати, здійснивши Ельслотс казино вхід, користувачі можуть розважатися безплатно або на гроші на ігрових автоматах, де на барабанах різні види перцю присутні у формі бонусної винагороди або символу wild, що приносить великі виграші.

Якщо планується вирощувати культуру з насіння, необхідно бути гранично уважним. Наприклад, для роботи з насінням необхідно справити хороші господарські рукавички. Зерна пряних сортів іноді пошкоджують шкіру й очі садівника. До того ж необхідно купувати тільки сертифікований продукт. Інакше швидкість його сходів буде занадто повільною.  Спочатку насіння висаджують у закритий ґрунт з підтриманням температури до 29  °C. Для субстрату рекомендується використовувати торф. При похолоданні нижче 13 градусів, зростання не спостерігається. Паростки вологого насіння з’являться на поверхні приблизно за тиждень-два, враховуючи, що час до пересадки має становити від півтора до двох місяців.

Якщо не хочеться висаджувати насіннєвий матеріал, власник ділянки має право придбати саджанці у сертифікованого продавця і висадити у відкритий ґрунт. Посадка має відбуватися за температури не нижче +20. Рекомендується уникати грядок з раніше вирощуваними пасльоновими культурами. Подібне запобіжить виснаженню землі та вбереже від захворювань.

Агротехнології

Підготовка ґрунту є важливою операцією для вирощування рослини. Земля має бути родючою і досить м’якою. Ґрунт має забезпечити поживними компонентами чутливе коріння посадкового матеріалу. Рекомендується робити суміш із ґрунту, компосту, річкового піску. Іноді лунку наповнюють дрібною яєчною шкаралупою. Ступінь водневого показника перебуває в межах 6,0-6,8.

Далі необхідно дотримуватися таких умов:

  • Використання чорного поліетиленового укриття для підтримання тепла понад 22 градуси й попередження появи бур’янів.
  • Дистанція між саджанцями сягає пів метра в ряду, між грядками — метр. Подібне гарантує достатнє провітрювання і сонячне світло.
  • Ґрунтова куля знаходиться дещо глибше рівня землі для розвитку хорошої кореневої системи. Не виключається стиснення ґрунту і подальший полив.
  • Якщо йдеться про підрізування, то наявність 4 пагонів на кущику вважається нормальним явищем для створення коректної форми. Потім залишити один паросток.
  • Для оформлення опори підійде пластиковий або бамбуковий буж із прив’язкою стебла.
  • Під час поливу необхідно виходити з розрахунку — на 100 грамів культури припадає трохи понад 85 грамів рідини. Формування майбутнього плоду потребуватиме збільшення частоти та обсягу поливів. Після дозрівання, кількість води зменшується з подальшим повним припиненням.
  • Додавання компосту відіб’ється позитивним результатом росту і дозрівання.

Плоди збираються через два-три місяці після посадки в саду. Для операції слід запастися ножицями, зрізуючи перець дещо вище самого овочу.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: