Після чого не можна вирощувати капусту: названо найгірших попередників

Для здорового і багатого врожаю дуже важливо дотримуватися правил чергування культур на городі. Одну і ту ж культуру не можна висаджувати на одному місці багато років поспіль, інакше грунт виснажиться і на овочі почнуть жити шкідники, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Важливо знайти овочу нове місце на городі, і підібрати правильних “попередників”.

Після чого не можна садити капусту

Капусту не варто висаджувати на тих грядках, де в минулому році росла картопля. Справа в тому, що картопля споживає дуже багато поживних речовин з грунту, і для капусти просто не вистачить вітамінів.

Не можна садити білокачанну капусту після інших видів капусти, таких як брокколі, цвітна, брюссельська або пекінська капуста. Причина в тому, що у капустяних є загальні хвороби і шкідники, які можуть перейти на нові посіви.

Не рекомендується вирощувати капусту в тих місцях, де роком раніше росли пасльонові – помідори, перець і баклажани. Ці овочі мають спільні з капустою захворювання, а також можуть робити грунт занадто бідним для вирощування капусти.

Капуста не дасть хороший урожай, якщо посадити її після бобових, таких як квасоля і горох. Грунт після цих рослин стає бідним на азот, якого капуста дуже потребує.

Читайте також: Як доглядати за розсадою баклажанів, щоб отримати щедрий урожай

Після чого можна садити капусту

Дуже хороший урожай дає капуста після огірків, моркви і буряка. Після цих овочів в грунті спостерігається хороший баланс вітамінів для росту капусти.

Також капусту добре висаджувати після часнику і цибулі. Вони споживають багато речовин з грунту, але у них маленький корінь. А на глибині росту коренів капусти залишається достатньо вітамінів. З цієї ж причини капусту можна вирощувати після зелені і щавлю.

Що посадити після капусти

На грядках, де в минулому році росла капуста, можна садити невимогливі до складу грунту овочі або ті, що потребують інших речовин. Ось хороші наступники капусти:

  • картопля;
  • морква;
  • буряк;
  • цибуля;
  • часник;
  • петрушка і кріп;
  • селера;
  • горох;
  • кабачок.

Перед посадкою рекомендується перекопати грядку, де росла капуста, і удобрити грядку перегноєм або суперфосфатом для кращої врожайності.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: