Чим загрожує недостатнє прогрівання інкубаційних яєць

Багато початкуючих птахівників ставлять питання стосовно того, чи можливо в домашніх умовах вивести курчат. Як це правильно робити читайте нижче.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Так, якщо температура 20-21°С підтримується з перших годин інкубації, то дроблення відбувається повільно, гаструляція та диференціювання зародкових листків відбуваються неправильно, патологічно.

У такому випадку зародки гинуть на ранніх стадіях ембріогенезу за наявності значних вироджень. При цьому збільшуються розміри бластодиска, але закладання головного відростка та парахордальних органів не відбувається.

За температури 27-30 °С розвиток зародка може просунутися до пізніших стадій, але також закінчується його загибеллю.

За температури 29,5 °С і вище відбувається розвиток хорди, нервової пластинки, судинного поля, головної складки, але зі значною затримкою.

Читайте також: Розроблено сервіс для швидкого розмінування українських полів

За температури 37,5 °С поява перших 20 пар сомітів триває близько 36 годин інкубації, за 35,5 °С – близько 50 годин, за 33,5°С – на 72-гу годину, а за 31,5 °С – лише за 5,5 діб.

За температури 29,5 °С на 5,5 доби диференціюється тільки 5 пар сомітів. При цьому зародки доживають до кінця інкубації лише за температури не нижче ніж 35,5 °С, а основна причина їхньої загибелі – неправильний розвиток серцево-судинної системи.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: