Вигідний бізнес: в Україні на креветках заробляють мільйони

Споживання королівських креветок в Україні за останні роки збільшилася на 30% і минулого року склало дві тисячі тонн. Зростаючий український ринок креветок наповнюється в основному за рахунок імпорту, проте надає хороші перспективи для виходу на нього конкурентному вітчизняному виробнику, пише “Агро-Центр”.

Головними його перевагами буде порівняно низька ціна при подібній якості продукції. Крім того, свіжі креветки матимуть більш високі споживчі властивості в порівнянні із замороженими закордонними аналогами.

Дивіться новий випуск програми “Ля Село”:

«Золота жила»: в Україні прибутково вирощувати імбир

Ля Село: сім’я на Хмельниччині розвиває зелений туризм (відео)

Створення подібних ферм на сьогодні світовий тренд, так як таке підприємство дозволяє здійснювати виробництво на плановій основі, уникаючи ризиків, пов’язаних з морським ловом. За даними організації ООН з продовольства і сільського господарства, на фермах уже вирощується 40% від загального обсягу креветок на ринку.

Вигідний бізнес: фермер в Україні заробляє на перепілках

Вигідний бізнес: в Україні заробляють мільйони на спаржі

Фахівці Pro-Consulting підготували бізнес-план організації креветочної ферми. Проектом передбачається створення виробничого комплексу з розведення креветок на базі установки замкнутого водопостачання (УЗВ). Саме технологія УЗВ дозволяє вирощувати морських тварин, нетипових для української природи, зі збереженням притаманних їх диким родичам смакових властивостей.

Перевагами такої установки є:

незалежність від зовнішнього клімату;

– повне управління всіма процесами, що впливають на зростання креветок: підігрів води, оптимізація її хімічного складу, годування;

– відсутність впливу негативних факторів відкритою природного середовища, таких як хижаки і поширення хвороб;

– висока щільність посадки креветок дозволяє економити виробничі ресурси і площа.

За рік на такій фермі можна виростити 5245 кг креветок. Які планується реалізовувати в свіжому вигляді на внутрішній ринок в безпосередній близькості від підприємства. Це необхідно враховувати при виборі його місця розміщення.

Еко-ферма: в Україні на тисячах гектарів вирощують органічну продукцію (фото, відео)

Розрахункова рентабельність продажів при ціні реалізації 900 грн/кг складе 18,7%, тобто кожні 30 грн доходу принесуть підприємству майже 4 грн чистого прибутку. Так, сума доходу становитиме майже мільйон гривень.

  • ДАН

    отчего тогда стоимость 900 грн/кг?

  • Ибрагим Мамедов

    В Херсонской области в 2000-х выпускники сельхоз университета выращивали королевских креветок в Сивашах.Малька закупали на юге России.Писали,что киевские рестораны покупали по 50 дол/кг.К сожалению,дальнейшая судьба ребят и бизнеса неизвестны

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: