Бельгійський фермер виростив найбільшого у Європі гарбуза (ФОТО)

Цими вихідними у Німеччині відбувся чемпіонат Європи серед фермерів, які вирощують гігантські гарбузи. Переміг у конкурсі 24-річний  бельгієць Матіс Віллемінгс. Його гарбуз заважив трохи більше тонни, пише “Агро-Центр”.Що цікаво, бельгієць не зміг перевершити власний рекорд минулого року. Тоді йому вдалося виростити гарбуза вагою на 350 фунтів більше. Минулорічний гарбуз увійшов в історію як найбільший у світі.

На конкурс гарбуза бельгієць віз у трейлері. Всього до конкурсу він вирощував три гарбуза: два попередніх лопнули через погану погоду і лише один благополучно зміг “дожити” до свого тріумфу.

Саме Європа, а не США є батьківщиною гігантських гарбузів. Це тому, що вирощування гарбузів процвітає в прохолодних температурах Бельгії і Швейцарії. Їх вирощують в теплицях з високими технологіями, де професіонали можуть контролювати умови. Плюс великі гарбузи дають насіння для таких же великих гарбузів. “Зіркові” виробники можуть використовувати насіння від своїх колишніх переможців, щоб вирощувати нові.

Сам фермер визнає – вирощування гарбузів, це хобі, яке вийшло з-під контролю. Після конкурсу гарбузи розрізають та віддають на корм тваринам.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: