Вигідний бізнес: в Україні заробляють на фіалках (фото)

На Вінниччині квітникарка розвела 400 сортів фіалок. У Людмили Довгалюк з м. Ямполя, що на Вінниччині справжній «фіалковий» оазис. Жінка ось уже 12-ий рік займається вирощування сенполій (кімнатних фіалок), пише “Агро-Центр”.

Великим горщиком для усіх її рослинок став – будинок, де одна із кімнат облаштована спеціальними трьома стелажами на яких вміщується 5 полиць для фіалок. Нижні яруси яких спеціально виділені для рослин у період цвітіння. Це пояснюється тим, що там прохолодно на кілька градусів і квітка цвістиме значно довше.

Майже рік, а інколи й цілих два роки, жінці доводиться чекати допоки із листочка (дєтки) виростає повноцінна рослинка. Хоча, зустрічаються й такі сорти, що радують господиню вже й на 9-10 місяць свого перебування.

У догляді за рослинами важливим моментом є їх освітлення. Так, господиня вночі тримає їх під штучним яскравим освітленням ламп, а вдень змушує свої квіти “спати”. Такий світловий режим пов’язаний ще й з економію коштів за електрику, яка вночі оплачується по здешевленим тарифам.

У фіалках жінці насамперед подобається різноманіття, адже їх є тисячі сортів, вони відрізняються одна від одної не лише за формою і кольором квітки, але й розмірами листочків та способами догляду.

Свою колекцію жінка постійно оновлює та їздить на виставки де й прикупляє собі нових саджанців. Один листочок вартує від 10 до 15 гривень, але є й по 70-100 гривень.

Першими квітами у Людмили були прості оптімари, або по-народному “голландки”. Свої квіти жінка виносить на продаж у базарні дні в м. Ямполі та продає їх у магазині “Бджільництво”, що по вулиці Б. Хмельницького.

Обмінюватись досвідом, шукати нових сортів та ділитись порадами жінка може із такими ж «квіткоманами» у вінницькому обласному клубі любителів кімнатних рослин “Сенполія-Центр”.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: