Більш ніж половина фермерів можуть втратити роботу через роботизацію

Більш ніж половина роботи в сільському і лісовому господарстві можуть виконувати роботи. Фахівці підрахували, що окрім цього можна автоматизувати 73% всього того, що зараз виконують працівники в готельному бізнесі, 60% – в обробному виробництві, 53% – в роздрібній торгівлі, 51 – у видобутку корисних копалин, пише “Агро-Центр”.

Через 10 – 11 років 45,5% працівників, які мають вже застарілі компетенції, виявляться не потрібні: їм доведеться або залишитися без роботи, або придбати нову професію.

1156 кінських сил для збирання корму (фото, відео)

Всього ж, вважають науковці, ризик втратити роботу через цифровізації і автоматизації є у ​​більш ніж 20 млн осіб. І це стосується не тільки сільської праці, яка, традиційно вважається однією з найважчих і яку найскладніше зробити роботизованою.

На Львівщині почнуть переробляти мед на спеціалізованому заводі

Провідна міжнародна консалтингова компанія J’son & Partners Consulting бачить в цифровізації АПК виключно плюси. Експерти цієї організації пророкують, що в найближчі кілька років сільгосппідприємства можуть стати одними з основних споживачів IoT-рішень, оскільки їм необхідно підвищити продуктивність. Для цього потрібно зробити ґрунти більш родючими, збільшити енерго- і ресурсоефективність, автоматизувати основні процеси, а також оновити і модернізувати парк техніки.

Фермер будує підвал за допомогою іграшкової техніки (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: