Черкаські тропіки: фермер вирощує 50 видів екзотичних рослин

Незвичне хобі черкащанина Костянтина Опарина розпочалося з одного лимону, а сьогодні чоловік вирощує декілька сортів лимонів, лайм, памело, мандарини, апельсини, інжир, каву, бергамот, ацеролу, гранати, ківі та багато інших екзотичних фруктів, пише “Агро-Центр” з посиланням на газету “Вечірні Черкаси”.

За словами Костянита головна відмінність “домашньої екзотики” від завезеної у смаку. Вирощені власноруч фрукти дозрівають самотужки, через це смак солодший та насиченіший.

“Раніше я працював в одному із силових відомств. Якось мені захотілося виростити на роботі лимон. Як то кажуть, випадковості — не випадкові, з цього лимону і почалося моє захоплення екзотичними рослинами, — ділиться садолюб. — Відчув, що це моє, почав вкладати душу, доглядати за рослинами — врешті у мене почало виходити. Я отримував ті результати, на які навіть не сподівався. Рослини дуже вдячні й на турботу відповідають щедрими урожаями та смачними плодами.”

— ділиться Костянтин.

Фруктами, які вирощує Костянтин зазвичай смакують його знайомі та рідні. Колекцію екзотичних рослин чоловік розширює через спілкування з однодумцями на тематичних форумах та у соц. мережах. Доглядати за садом чоловікові допомагає мама. Частина саду чоловіка знаходиться у Черкасах, решта росте за містом у батьківській хаті.

Костянтин Опарин ділиться своїми секретами та розповідає, що для подібних рослин дуже важливий догляд: правильно підібрати ґрунт, полив та добрива. Для того щоб рослини плодоносили їм потрібні фосфор, калій, а для росту — азот. При грамотній підкормці з рослини, що росте у горщику, можна зібрати кількакілограмовий урожай фруктів. Своїм головним правилом чоловік вважає:

“Краще недодобрити, ніж перегодувати рослину”.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: