Вигідний бізнес: молодь в Україні заробляє фермерством (відео)

З кожним роком натуральна продукція в Україні починає цінуватися все більше, а молодь все частіше звертає увагу на можливості у селі. Сільське господарство із сучасними підходами та інноваціями є вигідним бізнесом, що й доводять численні приклади, пише “Агро-Центр”.

1. Лісова ферма – на Київщині молодий хлопець Віктор Чіркін повернувся з тривалого навчання у США та вирішив переїхати у село та зайнятися фермерством. Оскільки його нова ферма розташована неподалік від лісу – фермер почав продавати свою продукцію під новим брендом “Лісової ферми”. Він займається натуральним сироварінням та виготовленням молочних продуктів. Крім цього, разом з батьком, Віктор будує різнопланові печі. Детальніше про нього читайте за посиланням:

Молодий український фермер у лісі заробляє на сирах і хлібі (відео)

або дивіться випуск програми “Ля Село”:

 

2. Натуральні сири “Мукко” – молода пара Назар та Аліса Кміть на Львівщині всерйоз зайнялися виготовленням натуральних сирів. Кіз завезли з Франції та купили відповідне обладнання. Раніше Назар був футболістом та грав за місцевий футбольний клуб “Скала”. Згодом, він вирішив покинути футбольну кар’єру та розвиватися у сільському господарстві. Сироварінню він разом з технологами навчалися у Нідерландах, адже на фермі виготовляють переважно голандську гауду. Нещодавно фермери розповіли, що запускають виробництво сирів з віскі, трюфелями, перцем чилі та волоським горіхом. Детальніше дивіться у випусках програми “Ля Село”:

 

3. Вирощення лаванди – на Волині місцева фермерка вже близько 5 років займається лавандою. Ця справа з хобі плавно переросла у заробіток, хоча і досі пані Любов зауважує – робить усе лише заради свого задоволення. Завдяки сучасним інформаційним інструментам – таким як Instagram, лавандові поля Волині стали відомими, а чимало людей з України купують їх через красу букетів, та й для побутового використання. Детальніше читайте за посиланням нижче:

Вигідний бізнес: в Україні вирощують надзвичайні сади лаванди (15 фото)

4. Зелений бізнес – завдяки сучасним технологіям, стає все простіше рекламувати відпочинок поза містом, у селі. Так починає виникати і розвиватися зелений туризм та екосадиби. Зокрема на Хмельниччині молодий хлопець у 18 років вже займається невеликим кінним бізнесом – разом з мамою вони створюють можливості верхових поїздок і навчають їздити на конях. Детальніше про це дивіться у випуску програми “Ля Село”:

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: