Незвичні тварини були помічені на передовій у зоні АТО (фото, відео)

На передовій у зоні антитерористичної організації бійці завели двох улюбленців – гусей. Зараз птахи охороняють механізовану бригаду та нагадують їм про домівку, пише “Агро-Центр”.

Ще рік тому, коли рота прибула сюди, бійці побачили гуску, я бігає поблизу. Старожили розповіли, що неподалік жила пара, але під обстрілами гусак загинув. Новоприбулі військові ж скинулися грошима та купили їй пару. Відтепер вона з гусаком завжди разом. Гуска має бойовий досвід, тому при звуках бомбардувань ховається, що її ще довго не можуть знайти. Гусак ж більш привітний до усіх і більш сміливий.

Фермер створив танк, який врятує сотні бійців АТО (ФОТО)

Гуси дуже чутливі до посторонніх звуків, тому допомагають в охороні території. Гусака назвали Федором, гуска ще без імені:

“Вони стали для нас друзями й розрадою, адже декому нагадують рідну домівку. Коли ми цю парочку передаватимемо наступникам, наказуватимемо слідкувати за ними, як за справжніми побратимами”,

– розповідає старший лейтенант Дмитро.

Атовець на Львівщині зайнявся фермерством (ФОТО)

Іноземця вразило село поблизу зони АТО (відео)

Якщо гусак відчуває брак уваги — починає ґелґотати, аби його по­гладили та приголубили. Полюбляє проводити ревізії кишень – у штанях і куртках бійців дзьобом весь час щось вишукує. Через таку звичку  його прозивають “міліціонером”.

“Жнива під обстрілами”: як працюють фермери в зоні АТО (ФОТО, ВІДЕО)

Так, навіть неподалік від фронту, частинки села дають хоча б невелику розраду у важкі часи.

За матеріалами “Україна молода”

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: