В Німеччині вимагають визнати хворобу Паркінсона професійним захворюванням фермерів

У Франції хвороба Паркінсона вже визнається професійним захворюванням аграріїв, в тому числі, виноробів і садівників через часті та тривалі контакти з пестицидами, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Аgroxxi.ru.

Соціалістична партія Німеччини виступає за те, щоб віднести хворобу Паркінсона до професійних фермерським захворюванням. Урядовці посилаються на приклад Франції і обурюються тим, що в Німеччині процес оцінки цього недуги затягнувся. Вважається, що дану хворобу може провокувати постійний вплив пестицидів.

Представник Лівої партії по сільському господарству Кірстен Такман в інтерв’ю журналістам газети “Neue Osnabrücker Zeitung” заявила, що парія вимагає розв’язати це питання протягом року, так як невизначеність дозволяє “цинічно продовжувати відмовляти в допомозі постраждалим”.

Медовий бізнес в Україні: перспективи та перешкоди

У червні компетентна медична консультативна рада Федерального уряду Німеччини вперше встановила, що хвороба Паркінсона може розцінюватися як професійне захворювання у сільськогосподарських працівників.

Потім, на другому етапі, підключилися вчені. Дослідникам належить з’ясувати з наукової точки зору, чи дійсно професійні фермери через те, що вони контактують з пестицидами, мають “значно вищий ризик захворювання, ніж населення в цілому”, повідомило німецьке Федеральне міністерство праці.

“В той час, як цей “багаторічний період роздумів” Франція вже пройшла, підтвердивши взаємозв’язок відповідним указом від 2012 року, в Німеччині все тягнеться неприпустимо довго”,

— сказала Такман.

У Москві з’явилася своя “Львівська майстерня шоколаду” (несправжня)

Беата Рітц, професор епідеміології в Каліфорнійському університеті, прокоментувала:

“В дослідженнях багато доказів, які я вважаю незаперечними. Хвороба Паркінсона повинна бути визнана професійним захворюванням в сільськогосподарському секторі. При відповідному визнанні постраждалі мають право на отримання пільг в обов’язковому страхуванні від нещасних випадків. Це можуть бути, наприклад, витрати на реабілітацію або пенсійні виплати”.

Фермери створюють озброєний батальйон з 120 бійцями (+схема та озброєння)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: