В Україні запустили чат-бот лісової галузі

Відтепер у кілька кліків можна повідомити Держлісагентство про виявлені лісові пожежі, незаконні рубки, полювання, надіслати запит на інформацію чи повідомити про невиконання договорів. А ще новий телеграм-бот надає перелік корисних посилань на важливі вебресурси у лісовій сфері. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець та заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Смаль презентували чат-бот лісової галузі й розповіли, як рухається цифровізація довкільної сфери.

Коментар:Великою проблемою завжди була закритість держорганів від суспільства і невміння оперативно реагувати на запити та потреби громадян. Із цим ми зараз активно боремось за допомогою цифровізації — переводимо усі адміністративні екопослуги в онлайн та забезпечуємо вільний доступ громадськості до екологічної інформації“, — розповів Руслан Стрілець.

Першим кроком у цьому напрямку став запуск у грудні 2020 року гарячої лінії “Міндовкілля на зв’язку” у співпраці з Урядовим контактним центром. За телефоном 0800500115 кожен може отримати загальну інформацію стосовно діяльності Міністерства: перевірити, чи є у підприємства дозвіл на викиди в повітря, проконсультуватися стосовно отримання адмінпослуг, оформити скаргу. Запуск telegram-бота Держлісагентства — наступний крок на шляху налагодження діалогу з українцями.

Коментар:У кожному обласному управлінні Держлісагентства є команда для оперативного реагування на запити, оформлені через Телеграм“. Залежно від тематики звернення, бот надішле повідомлення людині в конкретному регіоні. Не хвилюйтеся, якщо ви не отримаєте відповідь одразу. Якщо затримка буде більшою, ніж це визначає внутрішній регламент, система зробить оповіщення адміністратору вищого рівня. Ваше питання буде вирішено”, — пояснили принцип роботи бота.

Чат-бот стане в пригоді кожному, хто:

  • став свідком незаконної рубки;
  • виявив у лісі пожежу;
  • знає, де орудують браконьєри;
  • має зауваження щодо невиконання умов аукціонних договорів поставки лісопродуктів
  • хоче отримати оперативну відповідь на свої запитання.

Щоб почати користуватися ботом, достатньо натиснути “старт” і обрати ланцюжок взаємодії. Користувачі можуть надсилати фото “з місця подій”, геолокацію та відповідні документи.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: