Експерти розповіли в якій країні найдешевша яловичина

У 2017 році світове поголів’я ВРХ досягло величини в 1 млрд голів, при цьому більше половини світового поголів’я зосереджено в таких країнах як Бразилія і Індія, пише “Агро-Центр”.

Такі дані наводяться в дослідженні інформаційно-аналітичного агентства “Іміт” “Європейський ринок яловичини. Сучасний стан та перспективи”.

До кінця 2017 року обсяг світового виробництва яловичини досяг 61,6 млн.т., а найбільшою країною-виробником цього виду м’яса були США. На другому місці серед лідерів-виробників яловичини в світі знаходиться Бразилія, слідом за якою йде Європейський Союз.

Найбільше зростання виробництва яловичини було відзначене в Туреччині, що в першу чергу було пов’язано з реалізацією програми підтримки виробників в цій країні.

Вирощувати вгору з меншими затратами: як розвивають сіті-фермерство в Сінгапурі

За даними агентства, найбільшим світовим імпортером замороженої яловичини в 2018 році став Китай, за яким слідують В’єтнам і США. Що стосується експорту цього виду м’яса, то тут першість належить Бразилії. У трійці лідерів також знаходяться Індія і Австралія.

Найбільше охолодженої яловичини в 2018 році закуповували США, Нідерланди та Італія. А ведучими експортерами такої продукції стали США, Нідерланди та Австралія.

Європейський Союз, поряд з США, Бразилією та Аргентиною є найбільшим виробником яловичини в світі. За останні роки найбільше виробництво яловичини зросло в таких країнах ЄС як Польща та Іспанія. Також, помітне підвищення виробництва яловичини відзначено в Румунії та Ірландії. З іншого боку, в Італії і Данії, було відзначено зниження виробництва яловичини, пов’язане з результатами імплементації сільськогосподарської політики ЄС, яка передбачає переорієнтацію на виробництво молока.

Такого ще не було: збитки фермерів з анексованого Криму зросли на 70%

У найближчі роки, експерти “Іміт” прогнозують незначно зниження виробництва яловичини в ЄС, яке вже було відзначено в 2017 році в найбільших країнах виробниках.

Найбільшими виробниками цього м’яса в європейському блоці залишаться такі країни як Франція, Німеччина, Італія та Великобританія.

Згідно зі звітом, в 2019 році країною з найдорожчою яловичиною в світі стала Швейцарія Тут її роздрібна ціна склала 45,61 євро за кг.

Список країн з найдешевшою яловичиною очолила Венесуела, де це м’ясо продається за ціною 2,5 євро за кг.

Україна збільшила імпорт дешевої китайської ікри

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: