Коли переводити годинник на літній час у 2022 році?

В Україні досі не відомо чи припинять переводити годинники.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Переведення годинників в Україні 2022 проходить у березні (на літній час) і в жовтні (на зимовий час). Хоча розмови, що наша країна услід за Євросоюзом відмовиться від такої практики, звучать все більш наполегливо.

Перехід на літній час 2022 Україна проведе вже цієї весни: о третій годині ночі 27 березня (останні вихідні місяці) годинники скакнуть уперед на годину.

Коли припинять переводити час в Україні?

Єврокомісія ратує за скасування переходу на зимовий і літній час із 1996 року. А 2021 рік мав стати останнім роком переведення стрілок.

Однак через те, що територією Євросоюзу проходять три часові пояси, а між окремими країнами-членами ЄС немає єдності – процес скасування загальмувався. Дати переходу зрушили до 2026 року.

Україна в цьому питанні слідує за ЄС: також має намір скасувати переведення часу – але українські політики також ніяк не можуть домовитися з цього приводу. Відповідний законопроект так і не був схвалений Радою.

Читайте також: “Воскова текстура та м’який смак”: в Німеччині вивели унікальний сорт картоплі

Питання, чи буде Україна переходити на зимовий час або залишить літній час – залишається відкритим.

Який час правильний, літній чи зимовий?

Географічна відстань між заходом України та її східною частиною дуже велика. Тому країна так потребує “часового” компромісу, тобто періодичного переведення годинників.

У результаті:

  • півночі буде занадто світло, проте робоча зміна у більшості людей завершиться вже по темряві;
  • протягом року люди втратять близько 120-200 “світлих” годин;
  • збільшиться кількість ДТП у вечірню годину-пік через ранні сутінки;
  • за оцінками психологів, зросте кількість випадків депресії: через короткий світловий день гірше виробляються гормони (в першу чергу серотонін).

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: