Як перетворити воду, що залишилася після варіння овочів, в поживне добриво

Наваривши овочів для вінегрету, оселедця під шубою або святкового олів’є, не виливайте воду, в якій варилися овочі. 

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ.

Після того як вона охолоне, вона перетвориться в шикарне добриво, інформує Ukr.Media.

Як відомо, овочі, що варяться у “мундирах”, ніколи не підсолюють, тому відвар нешкідливий. Винятком може бути лише варіння буряка з додаванням оцту чи лимонної кислоти, що роблять для збереження кольору.

При варінні коренеплоди віддають воді частину вітамінів та корисних речовин, які у звичайній ситуації просто спливають у каналізацію. А крім вітамінів та мікроелементів у воді міститься крохмаль, який також необхідний рослинам.

Злийте відвар у банку, дайте охолонути й розбавте теплою водою, що відстоялася, у співвідношенні 1:3. У вас вийде поживна рідина, якою можна поливати квіти та інші кімнатні рослини.

Однак частіше одного разу на місяць таке підживлення використовувати не рекомендується.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: