“Крокодили, страуси та буйволи”: топ незвичайних українських ферм, які варто відвідати кожному

Українські ферми — це не лише про корів та свиней. Креативні господарі не йдуть простим шляхом, а відкривають екзотичні ферми та активно розвивають екотуризм. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Ви можете відвідати крокодилів, подивитись на життя буйволів, сфотографуватися зі страусом та погодувати віслюків. І так, це все в Україні.

1. Долина страусів під Києвом

Знаходиться в селі Ясногородка, Київської області.

Це найбільша в Україні страусина ферма, і єдина, на якій проживають всі види страусів. Маточне поголів’я страусів було завезено у квітні 2001 року і вже через місяць, в червні, з’явилися на світ перші київські страусенята. Зараз ферма налічує понад 100 страусів. Крім цього, на території є зоопарк, де проживає безліч інших тварин — павичі, віслюки, поні, свинки, козлики, качки, фазани, барани, верблюд.

2. Вінницькі крокодили

Ферма знаходиться у Вінниці. Світлана та Дмитро Бичковські ще 10 років тому почали займатись розведенням екзотичних тварин і купували їх у циркачів та приватних зоопарках. Зараз утримують до трьох десятків рептилій.

На фермі не продають м’ясо та не роблять з тварин модні аксесуари. Засновник переконує, що ферма створена для розширення та збереження всіх видів хижих рептилій. Подружжя навчилося вирощувати хижаків навіть з яєць. Але новонароджених крокодилів нікому не продають. Цікаво, що ферма є мандрівною, тому ви можете зустріти крокодилів і у власному місті.

3. Західний равлик

Знаходиться в селі Солонка Пустомитівського р-ну Львівської області.

Для більшості гурманів равлики вже давно не є делікатесом. А є й ті, хто створює цілі равликові господарства! Ірина та Іван Юськевичі ще у 2017 році відкрили власну ферму з розведення молюсків. Ферма спеціалізується на розведенні та реалізації равликів сімейства HELICIDAE роду Helix (Pomatia, Aspersa Maxima, Aspersa Muller). Види равликів відрізняються не лише походженням, а й розмірами. Їхнє м’ясо смачне та корисне.

4. Віслюкова ферма

Знаходиться у Вінницькій області, Крижопільського району, село Заболотне.

На цій фермі живе 42 віслюка і тут планують виробляти найдорожчий сир у світі. А все тому, що лише за літр молока ослиці за кордоном просять 58 євро, а за сир – 1760 євро. Віслюкова ферма знаходиться на території професійного училища в селі Заболотне, що на Вінниччині. Заснував її нинішній директор училища Василь Романцов. У 2012 році він перевіз сюди першу п’ятірку віслюків з Туреччини. За тваринами доглядають студенти училища і сам директор.

5. Буйволина ферма

Знаходиться у Закарпатській області, Виноградівського району, село Олешник.

У мальовничому куточку Закарпаття знаходиться дім карпатських буйволів. Єдина в Україні буйволина ферма “Карпатський буйвіл” відновлює популяцію цих дивовижних і дуже корисних тварин. Декілька років тому ці тварини допомагали людям валити лічи та орати землю. А сьогодні карпатські буйволи знаходяться на межі зникнення. Утримувати й відновлювати популяцію таких тварин на фермі розпочали 9 років тому. Коли ж кількість стада побільшала, вирішили створити ферму, на якій нині близько 50 буйволів.

6. Екоферма Климівка

Знаходиться в місті Благовіщенське, Кіровоградська область.

Екоферма “Климівка” – це місце, де поєдналось фермерське життя з комфортним проживанням у зручних заміських будиночках.

Коментар: Я відвідав не один десяток ферм у Європі та Північній Америці, мені захотілося втілити тут, на український землі, те, що я побачив у світі. Уже сьогодні на екофермі Климівка ви можете ознайомитися з розмаїттям фермерського життя, скуштувати лише натуральні продукти, подихати свіжим повітрям, оздоровити тіло у бані та заспокоїти душу, просто перебуваючи на природі“, – каже засновник ферми Андрій Клименко.

Джерело: сайт ШоТам

Читайте також: В Україні суттєво подорожчали зернові: деталі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: