Олівець замість розсади: компанія з Данії випускає незвичайну канцелярію

Незвичайний спосіб вирощувати пряні трави, овочі і ягоди придумали американський студенти, а реалізував підприємець з Данії. Данський підприємець Майкл Стаусхельм успішно втілив у життя блискучу ідею американських студентів, представивши в 2013 році на сайті колективних інвестицій Kickstarter прототип безвідходних олівців, оснащених замість гумки осередком з насінням рослин, пише “Агро-Центр”.

Підприємець, що заснував компанію Sprout, зацікавився ідеєю студентів і викупив всі права разом з патентом на винаходи для виробництва простих і кольорових олівців для пророщування. Олівці виготовляються в Європі і США з кедрової деревини з сертифікованих лісових господарств, де замість кожного зрубаного дерева садять нове. Прості і кольорові грифелі не містять токсичних речовин і безпечні для здоров’я людини.

Еко-ферма: в Україні на тисячах гектарів вирощують органічну продукцію (фото, відео)

Найважливіша особливість олівця Sprout полягає в тому, що його став занадто коротким залишок можна просто увіткнути в землю, полити, – і він проросте. У кінчику кожного олівця знаходяться насіння пряних трав, квітів, овочів та фруктів.

За допомогою списаних олівців можна виростити цілу грядку: розмарину, м’яти, шавлії, чебрецю, кінзи, календули, незабудок, горошку, лаванди, чорнобривців, соняшників, помідорів чері, перцю чилі, солодкого перцю і полуниці. Ці рослини можна посадити як у відкритий грунт, так і ростити будинку в горщиках.

Українська компанія розробила окуляри з кави та льону (фото)

Олівці, що несуть в собі насіння майбутнього життя, припали до смаку в Ватикані, вони використовуються великими компаніями, такими як IKEA або Disney. Вони приваблюють допитливих дітей і дорослих, дозволяючи їм разом приготувати, наприклад, ароматну піцу з інгредієнтів, вирощених з непотрібного олівчик.

Еко-ферма для хіпстерів: на Київщині молоде подружжя вирощує лаванду та ягоди

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: