“Слизький бізнес”: фермер заробляє на равликах (ФОТО)

Біля міста Козятин, що на Вінниччині є равликова ферма. Нині там утримується більше 10 тонн молюсків. Займається розведення слимаків Дмитро Бутенко, який взявся за цей бізнес через мінімальні затрати на утримання “підопічних”. На ринку вартість черевоногих молюсків стартує від 600 гривень.

Перед стартом свого бізнесу чоловік спочатку придбав землю, де було два озера, аби молюски мали ідеальне місце для селекції.

“Після кризи потрібно було будувати новий бізнес. Якось в рибному супермаркеті звернув увагу на заморожених равликів. Півроку я вивчав матеріали про них в Інтернеті. На той час мій знайомий працював у Латвії, я попросив його привезти 2 ящики равликів для вивчення. Вони чудово схрещувались з тими, що жили у мене. За три роки у мене було 700 кілограмів равликів”,

– каже Дмитро Бутенко.

Двох озер чоловіку було замало і він орендував таку собі міні-ферму, продумав промоцію продукції серед населення та рестораторів. Нині Дмитро Бутенко власник фермерського господарства “Еко-равлик”.

Аби стати справжнім асом у “равликознавстві” чоловіку довелось цілих три роки вивчати різноманітну літературу про них, аби захоплення перетворилось у реальний бізнес. Ось наприклад у господарстві вони харчуються листям салату і капусти, яблуками, морквою. Кропива то антибіотик для равликів. Прокидаються після зимового сну вони у середині квітня та виповзають на поверхню. Коли температура сягає 28 градусів, дорослий равлик відкладає яйця. До середини серпня яйця ростуть, потім прокидаються равлинята і їдять оболонку, в якій росли. За декілька місяців вони вибираються на поверхню, знаходять в траві їжу і починають рости.

У фермерському господарстві працюють люди, які допомагають обробляти молюсків для товарного вигляду. Для цього навіть було створено переробний цех, де черепашки чистять, а молюсків обробляють. Заморожену продукцію фермер доправляє до сотні ресторанів всіх великих міст України.

У планах фермера прокласти через свою ферму туристичні маршрути та відкрити на території господарства кафе, де можна було б частувати гостей українськими делікатесами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: