У Австралії з полуниці виготовляють порошок

На австралійській полуничній фермі в Квінсленді придумали спосіб оптимізації виробництва полуниці з мінімальною кількістю відходів, пише “Агро-Центр”.

За словами власників полуничної ферми Адріана і Аманди Шульц, полуниця швидко псується, і кожен раз, коли йде дощ, у них збирається дуже багато якісних ягід, які необхідно викидати через незначні пошкодження, що скорочують їх термін зберігання, а супермаркети вже відмовляються приймати товар такої якості:

“Щорічно друзі, які приїжджають за нашою полуницею дивуються з того, скільки придатних для їжі ягід необхідно викинути. Тому ми вирішили переробляти полуницю в порошок, або робити з них снеки. Тепер ми вирощуємо полуницю, віддаємо на заморозку і просушування в компанію LuvaBerry Strawberry, після чого перетворимо ягоди в порошок і снеки, пакуємо і створюємо супер-продукт”,

– розповіла пані Шульц.

На фермі в Квінсленді вирощують близько 200 тисяч рослин полуниці. Сезон свіжої полуниці зазвичай починається в травні і закінчується в жовтні. Такі ж продукти мають тривалий термін зберігання, їх можна купувати протягом року.

Ліофілізація – спосіб м’якого сушіння продуктів, під час якої вони заморожуються в вакуумі. Продукти висушуються при температурі -80 ° C. Вода із заморожених фруктів видаляється шляхом сублімації льоду, перетворюючи його в пар. Водяна пара відкачується вакуумними насосами. З цієї причини після ліофілізації продукти зберігають свою форму, колір, смак і аромат.

Як зазначила Аманда Шульц, полуничний порошок і снеки особливо затребувані серед туристів і спортсменів:

“Під час подорожей, кемпінгу, в походах досить проблематично зберігати швидкопсувні свіжі фрукти. Ну, а наш смачний порошок і закуски стали альтернативою. Одна столова ложка (25 грам) порошку прирівнюється до 250 грам свіжої полуниці. Ми приємно здивовані високим попитом на перероблену полуницю. В даний момент ми працюємо над упаковкою та маркуванням нашої продукції”,

– повідомила пані Шульц.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: