Рясний урожай аж до заморозків: ці підживлення творять дива з кабачками

Кабачок – один із найпопулярніших літніх овочів. Його можна смажити, тушкувати, запікати і навіть робити з нього випічку. Багато господинь консервують кабачки – вони добре йдуть і як самостійна закуска, і в салати. Саме тому завжди хочеться збільшити кількість урожаю.

УНІАН з’ясував, чим підживити кабачки, щоб вони краще росли.

Чим підживити кабачки для гарного врожаю – поради

Неважко зрозуміти, що кожен городник хоче знати, чим підживити кабачки, щоб був гарний урожай, який тішитиме своєю якістю аж до самих заморозків. Для того, щоб так і було, важливо в активний період плодоношення (якраз у серпні) дати кабачкам усе необхідне.

По-перше, забезпечити рясний полив через день (у спеку – щодня) у кількості одного відра під кожен кущ. По-друге, стежити за тим, щоб рослини не заважали одна одній – якщо посадка занадто густа, її потрібно прорідити, прибрати все велике листя, яке може завадити формуванню нових плодів.

Читайте також: Що робити, коли помідори перестають дозрівати: хитрий засіб

Що стосується підживлення, то в серпні кабачкам необхідні калій, фосфор, кальцій, йод і бор – саме такий набір гарантує баланс необхідних вітамінів і мікроелементів.

Ідеальний варіант, чим підживити кабачки народними засобами:

  • На початку місяця – гнойова рідина в концентрації з водою 1:10 або розчин збродженої трави (діжку на 2/3 заповнити скошеною травою, долити води, прикрити кришкою і залишити на сонці бродити тиждень) у концентрації 1:3.
  • Наприкінці серпня потрібно провести друге підживлення – зробити розчин деревного попелу (1 ст. л розвести в 1.л води для кожного куща). Деякі дачники рекомендують і борну кислоту (10 гр розвести в 1 відрі води), але якщо будете її використовувати після попелу, потрібно почекати тиждень.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: