Науковці з’ясували, чи розумніші ворони за мавп (відео)

Німецькі вчені змогли виявити наскільки молоді ворони 4 місячного віку можуть конкурувати в певних задачах не тільки з іншими пернатими, але й з дорослими шимпанзе та орангутангами. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Дослідники з Інституту орнітології й еволюційної антропології Макса Планка в Німеччині кожні чотири місяці з моменту вилуплення тестували вісім птахів за допомогою модифікованої версії Батареї тестів на знання приматів.

Ця серія тестів не просто перевіряє “розумові” навички, пов’язані з просторовими відносинами, постійністю об’єктів, причинно-наслідковим зв’язком і використанням інструментів — вона стосується соціальних здібностей, спілкування і теорії розуму. Частина цих випробувань вчені адаптували з урахуванням того, що у птахів немає рук, а їх зір працює не так, як у мавп.

Вони порівняли результати птахів з даними, зібраними раніше у приматів, включаючи результати шимпанзе та орангутангів.

Вчені виявили, що у 4 місяці ворони вже володіють соціальними та іншими когнітивними навичками, очікуваними від дорослого крука. І це попри те, що у птахів ще не повністю сформувався мозок.

Оскільки ці навички можна порівняти з навичками людиноподібних мавп, це означає, що молоді ворони вже можуть розв’язувати проблеми, які змусять орангутанга задуматися.

Коли для кожного набору навичок враховувався вік, не було реальної різниці у розумі між птахами, яким чотири місяці, і птахами, яким 16 місяців.

В середньому вісім птахів показали хороші результати в тестах на розуміння чисел і їх складання, але не дуже хороші — в просторовій пам’яті. Їх результати були майже такими ж (за винятком просторової пам’яті), як і у 106 шимпанзе і 32 орангутангів, зібраних в попередніх дослідженнях.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Собаки і коти схожі на своїх господарів: фотодокази від британського фотографа

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: