Жінки-фермери заявили про гендерну дискримінацію (інфографіка)

Сільськогосподарський підрозділ DowDuPont, Corteva Agriscience провів дослідження аби виявити проблеми з якими стикаються жінки фермери. Опитування проводилося в 17 країнах, участь в досліджені взяло 4160 респондентів, пише “Агро-Центр”.

“Хоча ми знаємо, що жінки становлять майже половину світових фермерів, це дослідження підтверджує, що проблеми продовжують зберігатись, стримуючи не тільки жінок у сільському господарстві, але також і людей, які залежать від них: їхні родини, їхні громади та суспільства. Визначення існування цих викликів – це перший крок в усуненні перешкод для сільських жінок- фермерів задля розкриття їхнього повного потенціалу”,

— розповіла Кріста Харден, віце-президент з зовнішніх зв’язків та головний директор з питань сталого розвитку Corteva Agriscienc.

15 жовтня – Всесвітній день сільських жінок (фото)

Опитані жінки переважно пишаються своєю роботою у сільському господарстві. Проте, вони поділилися, що ґендерна дискримінація широко поширена. Зокрема, так вважають 78% жінок у Індії та 52% жінок у Сполучених Штатах. Лише половина фермерок, які брали участь в досліджені сказали, що вони однаково успішні, як і їхні колеги-чоловіки. Менше половини фермерок заявили, що не відчувають гендерної нерівності та мають такі ж повноваження як чоловіки-фермери.

Більше 72% опитаних жінок вважають, що аби між фермерами існувала гендерна рівність знадобиться ще не один десяток років, хоча прогрес вже помітний.

 

 

Жінки бачать можливим розв’язання цієї проблеми через ряд заходів: більше тренінгів в технологіях (на думку 80%);  більше академічної освіти (на думку 79%); більше підтримки – правової та іншої – допомагати жінкам у сільському господарстві, які зазнають гендерної дискримінації (на думку 76%); підвищення обізнаності громадськості щодо успіху, досягнутого жінками в
сільському господарстві (на думку 75%); підвищення обізнаності громадськості щодо ґендерної дискримінації у сільському господарстві (на думку 74%).

“Ми віримо, що Corteva Agriscience відіграє важливу роль у пришвидшенні прогресу, ми вивчаємо додаткові кроки, включаючи подальші дослідження, прямі
дії та партнерські стосунки з урядами, неурядовими організаціями та іншими групами для подальшого усунення бар’єрів для забезпечення повної рівності”

— сказала Клара Серрано,керівник з маркетингу в Європі Corteva Agriscience.

Держава безкоштовно отримує у власність землі померлих українців

Підписуйтеся та слідкуйте за випусками програми “Ля Село”:

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: