В Ужгороді професорка готує корисний зефір за авторським рецептом

Анна Васильєва кандидат наук, за освітою політолог. Готувати солодощі почала за покликом серця. Сьогодні майстриня виробляє корисний зефір, за рецетом, який розробляла понад 5 років, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Укрінформ”.

Родом Ганна Васильєва з Луганська, на західну Україну переїхала в 2014 році. Сьогодні жінка не любить, коли її називають “переселенкою”, тому, що вважає — про людей треба судити за їхніми справами.

Прибутковий бізнес: на півдні України фермер виготовляє унікальне горіхове молоко

Своєю метою, Ганна вважає подолати стереотип, що коли мова про солодощі, то обов’язково треба робити вибір між користю і здоров’ям. Завдяки експериментам, господині вдалося знайти рецепт смачного та корисного зефіру — в ньому мінімум цукру та максимум фруктів і вітамінів. Недарма його наперед замовляють закарпатки, які стежать за фігурою, і навіть мами починають із цих солодощів прикорм для малюків.

Кращі агросадиби Хмельниччини для відпочинку (фото та деталі)

” Моєю метою було зменшити кількість цукру до оптимального рівня, який би давав смак і водночас, потрібну консистенцію. Теоретично, можна зробити її іще меншою, але тоді зефір погано застигатиме. Магазинний зефір довго зберігається саме тому, що там фруктів менше, а цукру багато, тож він у вакуумній упаковці може понад місяць не втрачати смакових якостей. А мій зефір буде всихати і за два дні стане таким “дерев’яним”, тому його треба швидко з’їсти, максимум за два дні.”

— розповідає кондитер.

Еко-ферма: в Україні на тисячах гектарів вирощують органічну продукцію (фото, відео)


Сьогодні Ганна разом з колежанкою керують сімейною кондитерською. Акцент зробили саме на корисних солодощах для всієї сім’ї. На вітрині – все найкорисніше, з якісних продуктів.

“Корисні солодощі, це справді наш девіз. Ми принципово використовуємо тільки корисні та натуральні продукти: масло, шоколад, високоякісне какао-масло та порошок, нерафіновану кокосову олію, яка максимально корисна, кокосове та рисове борошно… Безглютенове борошно, цукрозамінники, які ми використовуємо, – також найвищої якості, це той єдиний варіант, про який ученими доведено, що він може бути корисним для здоров’я, а не навпаки: це суміш еритриту та стевії, яка не має побічних ефектів, як приміром, фруктоза, і не провокує ріст рівня цукру в крові.”

Фермер розповів як йому вдається вирощувати овочі та салати в пустелі

” Ми зараз маємо певне меню, де все це застосовуємо, згодом, звісно, наша лінійка буде розширюватися, але ми дотримуватимемось того ж принципу: солодощі мають бути корисними. Це такий собі навіть виклик часу.”

— каже пані Ганна.

Кондитерська справа переросла з хобі у основне заняття, проте навіть зараз Ганні не припиняє викладати в університеті. Готує кондитер зефір з різними смаками: від яблучного до ягідного.

Фермерки з села погодилися на пікантні фото

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: