Вигідний бізнес: українці можуть заробляти на трюфелях

Трюфель є одним з найбільш популярних делікатесів в світі. Кліматичні умови України чудово пасують для вирощування цього делікатесу. Проте його розведення в Україні досі має локальний характер, пише “Агро-Центр”.

Трюфелі – це гриби які ростуть під землею, харчуючись від коренів інших рослин. Вони можуть знаходитись на глибині до 40 см, через це знайти їх не надто просто. На вигляд, трюфель схожий на картоплину, іноді навіть досягає 10 сантиметрів у діаметрі. В основному вони ростуть поодинці, однак іноді можна знайти і 5-7 штук в одному місці.

Молоді фермерки знялися оголеними, щоб привернути увагу до села (ФОТО)

Обмежене вирощування трюфеля в Україні зумовлене особливостями законодавства нашої країни. В нас реалізація диких плодів цього виду заборонена.

Трюфелі можна використовуватися як інгредієнт до делікатесних страв, як окрему страву або в якості сировини для масла, часом споживають навіть в сирому вигляді. Зберігання трюфелю потребує спеціальних умов, тому місць де можна спробувати ці гриби не так вже й багато. Вартість теж є чималою. Через це порція зазвичай становить 8 грам.

Вітчизняні ресторани віддають перевагу трюфелям вирощеним в Україні, адже тоді зберігати їх можна буде довше, та й вартість вийде меншою.

На Херсонщині модернізують фінський комбайн (фото, відео)

Вартість гриба залежить від виду. Ціни коливаються в межах $ 50-5000 за кілограм. В Україні цифри встановлюються довільно, самими продавцями. В середньому, за 1 кг трюфеля в ресторанах просять не менше 4000 гривень.

В Україні попит на трюфель високий. Один ресторан в середньому потребує 15 кілограмах грибів на тиждень. Тому без роботи в цій ніші ви не залишитесь. Окрім вітчизняних ресторанів, українські трюфелі полюбляють в Словаччині, Польщі або Угорщині. Звідти товар можуть експортувати далі по Європі.

John Dеere скуповує відомі європейські бренди

Експерти вважають, що найближчим часом питання про легалізацію вирощування трюфелів буде переглянуто і тоді цей бізнес почне розвиватися вкрай швидкими темпами. Якщо ви плануєте займатися трюфельним бізнесом, варто врахувати, що перший урожай вийде зібрати тільки через 5-6 років.

Молоді дівчата з села погодилися на відверту фотосесію (фото 18+)

Харківські трактори працюватимуть в Новій Зеландії

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: