“Збережіть собі”: календар садівника-городника на останні 10 днів липня

Посадка рослин, догляд за ними у певний місячний день може прискорити їх зростання і вплинути на майбутнє плодів.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Місячний календар з давніх часів застосовується для визначення днів, в які найкраще садити, пересаджувати чи доглядати за рослинами.

Фази Місяця мають великий вплив і на коріння рослин, і на надземну їх частину. Посадка рослин у конкретний місячний день може прискорити їх зростання та вплинути на плоди майбутніх рослин. Те ж стосується й інших робіт у саду чи на городі. 

У деякі дні рекомендується втриматися від посадки, прополювання і розпушування коренів рослин і квітів. Це може призвести до пошкодження рослин та уповільнення росту. 

Місячний календар може підказати, коли та які садово-городні роботи найкраще виконувати, щоб зібрати хороший урожай.

  • 21 липня – не рекомендується сіяти і пересаджувати садово-городні культури. Можна натомість зайнятися збором і сушкою фруктів та коренеплодів. Цей день є хорошим для мульчування, боротьби з шкідниками, для збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав. 
  • 22 липня – з метою уповільнення зростання трав варто провести покіс. Цей день хороший також для мульчування, боротьбу з шкідниками, збір насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав. 
  • 23 липня – добре приживуться декоративні рослини, які не призначені для плодоношення. З квітів рекомендується садити виткі рослини. Покіс же може уповільнити зростання трав. 
  • 24 липня – не рекомендується садити, а також пересаджувати овочі, фруктові дерева, проводити посадки на насіння. Краще в цей день посадити декоративні рослини, які не призначені для плодоношення. 
  • 25 липня – в цей день варто робити посадку квітів, кісточкових фруктових дерев, закладки бульб і насіння на зберігання. Це хороший час для зрізання квітів, створення газонних орнаментів, догляду за кімнатними рослинами. 
  • 26 липня – рекомендується робити посадку квітів, закладку бульб і насіння на зберігання. Ефективними будуть полив і сінокіс. Прекрасний день для зрізання квітів, створення газонних орнаментів, догляду за кімнатними рослинами. 
  • 27 липня – в цей день слід садити капусту, помідори, огірки, перець, гарбуз. Ні в якому разі не рекомендується розмножувати рослини корінням і садити дерева. Ефективними будуть щеплення, внесення добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту. 
  • 28 липня – цей день сприятливий для посадки капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Можна робити щеплення, внесення добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту. 
  • 29 липня – найкраще в цей день садити зелень, цибулю, часник, перець, суниці, шпинат, сливи. Також це хороший час для збору овочів, фруктів, ягід і насіння, зрізання квітів. 
  • 30 липня – варто продовжувати ті ж роботи, що й днем раніше. Важливо додати, що посаджені в цей день домашні квіти швидше розквітають. 
  • 31 липня – день сприятливий для посадки і пересадки дерев та чагарників, особливо грушевих і сливових дерев, аґрусу, смородини. Результативними будуть розпушування, внесення добрив, щеплення дерев, покіс.

Джерело: Уніан

Читайте також: “Адаптовані до спеки та посухи”: у Новій Зеландії вивели унікальний сорт яблук

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: