Дорогу молодим: хлопець переїхав в Італію та почав займатися фермерством (фото)

Джон Веріч переїхав до Тоскани, аби займатися дизайном інтер’єру у Флоренції. Зараз, через десять років після переїзду він все ще працює в Італії, але на оливковій фермі в італійському селі, пише “Агро-Центр”.

У Флоренцію хлопець переїхав аби навчатися. Проте після закінчення першого курсу вирішив залишитися ще на деякий час аби вивчити ще декілька предметів, зокрема, італійську мову. Тоді він не знав чим буде займатися далі, але точно знав, що залишиться.

Займатися фермерством він вирішив випадково.

“Коли я пробув тут декілька років, мої батьки зрозуміли, що я не повернуся додому, тому вони вирішили допомогти мені придбати більшу квартиру”,

— пояснює Веріх.

Коли батьки почала підшуковувати нерухомість, вони зрозуміли, що сільська місцевість може бути вигіднішою, ніж центральна Флоренція. Його мама, завжди мала пристрасть до оливкових дерев. Тому вирішила спробувати знайти в Італії місце де можна вирощувати оливки самотужки.

“Друге місце, на яке ми звернули увагу – це невелика ферма в районі Ареццо, приблизно годину на південь від Флоренції. Там вже було висаджено близько 300 оливкових дерев. Нам сподобалось і ми вирішили зупинити свій вибір на цій ділянці – через три тижні ми були власниками”.

— розповів Веріх.

Неврожай: чим українські фермери можуть замінити неякісні російські добрива

Раніше на фермі вже виготовляли оливкову олію, але хлопець не мав жодного уявлення про те, як це робиться.

Розібратися з фермерською роботою парубку допомогли сусіди, які час від часу підпрацьовували на фермі. Тим часом він інвестував в новий оливковий прес і намагався перетворити ферму в бізнес. Його помічником була його сім’я, а друг, який керував винним бізнесом, ділився контактами для викупу пляшок, етикетки та іншими необхідними деталями.

“Моя порада будь-якому, хто планує переїхати до Італії, особливо аби створити бізнес, – приймати будь-яку допомогу та поради від ваших сусідів. І використовуйте місцевий бізнес – іноді він коштує трохи більше, але місцеве ноу-хау є величезною перевагою”.

— говорить він.

Робота на оливковій фермі є сезонною.

“Олійний рік починається в березні, коли всі дерева обрізані. Обрізає дерева, як правило, наш сусід, який є навчальним це робити. У весняно-літній час трава вирубана, органічні добрива викладені. В останні тижні жовтня ми збираємо оливки разом з родиною та друзями, отримуємо олію, а потім упаковуємо, розливаємо та маркуємо!”

— ділиться фермер.

В Україні будують унікальну електростанцію на фермі

І незважаючи на те, що хлопець лише починає фермерській бізнес, ферма Веріча в минулому році була відібрана як одна з найбільшим різноманіттям сортів олій в Італії. Він не тільки продає олію з власного цеху ферми в місцевих ресторанах, але і відправляє її до рідної Швеції, а також Данії та Фінляндії.

Що стосується майбутніх планів, Веріч сподівається перетворити ферму на бізнес агротуризму, здаючи в оренду квартири для відвідувачів, щоб дати їм можливість вивчити та побачити з середини як працює оливкова ферма.

“Ми зараз перебуваємо в процесі, це займе деякий час – важко отримати дозвіл від муніципалітету. Але вже зараз ми радо зустрічаємо гостей для обідів та екскурсій на нашій маленькій фермі”.

Фермери з Київщини вирощують органічну лохину та продають її через Фейсбук

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: