На Львівщині винайшли добрива, які дають рекордні врожаї (відео)

Науковці та аграрії на Львівщині заснували незвичайний тандем. Вони виробляють добрива спеціально для кислих ґрунтів України та одразу ж досліджують їх на спеціальних полях, пише “Агро-Центр”.

“Тетра-Агро” виробляє унікальні мінеральні добрива. Показник кислотності ґрунту має великий вплив на розвиток та живлення рослин. Оскільки значна частина ґрунтів України є кислою, підприємство виробляє добрива спеціально для такого типу. У складі добрива міститься кальцій та магній. Вони у свою чергу сприяють нейтралізації підвищеної кислотності та покращенню агрофізичних властивостей ґрунту.

Українські аграрні підприємства подорожчали вдвічі

Результати використання добрив вивчають на спеціальних полях науковці з Львівського національного аграрного університету. На сьогоднішній день уже існують завершині роботи по ефективності даного добрива на вирощувані озимого ріпаку, озимої пшениці, сої, цибулі, буряка та моркви.

Приклад результатів дослідження використання добрив Тетра-Agro

“До всього потрібно підходити професійно. Так і вивченням результатів добрив теж мають займатися спеціалісти. Вони мають спеціальні знання, технології, алгоритми. Ми надаємо їм матеріал, а вони вже за своїми методиками та техніками вивчають як саме наші добрива впливають на рослини. Ось ми буквально сьогодні отримали результати ще одного дослідження. Вивчали результативність на буряку, моркві та цибулі. Замовники задоволені — будемо продовжувати співпрацювати”

— каже Сергій Прокопенко, власник виробництва.

Унікальністю виробництва є те, що тут добриво можуть підібрати під конкретне підприємство. Тобто під кожен тип ґрунту пропонують спеціальне добриво. На українському ринку вітчизняних виробників комплексних мінеральних добрив вкрай мало, тому наразі “Тетра-Агро” націлені саме на українського споживача.

Фермери готові страйкувати через нові тарифи Укрзалізниці

“Зараз експортувати наші добрива ми не плануємо. За кордоном фермери забезпечені власними добривами. В Україну завозять добрива поляки, серби, хорвати, росіяни. Віддавати свій внутрішній ринок, а самим йти шукати кращого за кордон — це не для нас”.

— поділився Сергій.

На виробництві побувала команда програми Ля Село — на власні очі побачила всі тонкощі виробництва та особисто поспілкувалася з виробниками та науковцями.

 

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: