Як використовувати цибулеве лушпиння на городі?

Настої і відвари із сухих лусочок застосовують для поливу і обприскування посадок з метою захисту від грибкових захворювань і відлякування шкідників. Крім того, багатий склад суміші робить її відмінним добривом. Про це пише prostoway.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Для обробки картопляних бульб

Перед посадкою бульби картоплі потребують обробки. Це захистить культуру від шкідників, які часто у ґрунті ушкоджують бульбу.

Для того, щоб використовувати метод, необхідно лушпиння цибулі в кількості 2 кг залити 5 літрами води і варити протягом 20 хвилин. Після остигання картопля рясно обприскується відваром і висаджується в ґрунт.

Для мульчування грядок

Мульчування дозволяє зберегти вологу в ґрунті та захистити врожай від псування. За допомогою цибулиння можна мульчувати томати і перець.

Для приготування мульчі, лушпиння змішується з перегноєм і вистилається тонким шаром під кущами. Також слід зазначити, що лушпайка відганяє шкідників.

Захист грядок від шкідників

Використовуючи лушпиння цибулі можна позбутися таких шкідників як попелиця, білокрилка або колорадський жук.

Для обробки ділянки 2 кг лушпиння слід залити 3 літрами води та варити протягом 30 хвилин. Залишити на добу для настоювання. Отриманий відвар процідити та розпорошити за допомогою пульверизатора.

Як добриво

У лушпинні міститься велика кількість поживних для рослин речовин. Найчастіше продукт використовується для підживлення огірків та томатів. Для добрива лушпиння заливається водою в пропорції 1 до 2 і настоюється протягом 2 діб.

Отриманий настій проціджується та використовується для підживлення рослин. На один кущ використовується не менше 200 мл підживлення.

Для відновлення ґрунту

Суглинистий та твердий ґрунт часто стає причиною низького врожаю. Для того, щоб зробити грунт пухким можна використовувати лушпиння цибулі. Процес дуже простий продукт розкладається тонким шаром і поєднується з грунтом.

Читайте також: В Україну завезли небезпечну черешню

На 1 м2 необхідно використовувати не менше 5 кг лушпиння. Згодом лушпиння перегниває і виступає якісним та бюджетним органічним добривом.

Для підвищення імунітету розсади

Слабка розсада часто погано переносить пересадку в ґрунт. Для того, щоб підвищити імунітет рослин необхідно полити розсаду легким розчином лушпиння цибулі.

Для приготування необхідно 1 кг лушпиння залити 5 літрами води і прокип’ятити протягом 10 хвилин. Процідити та поливати розсаду раз на 10 днів.

Цибулева лушпайка справжній скарб для садівників. Однак, необхідно правильно приготувати розчин.

Часто дачники, не дотримуючись пропорції, завдають рослинам істотної шкоди і можуть занапастити їх.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: