В Японії виростили банани з їстівною шкіркою

Японська сільськогосподарська корпорація D&T Farm виростила банан з повністю їстівною шкіркою, відтворивши природні умови, які існували 20 тисяч років тому.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Банани, як і інші екзотичні фрукти, ростуть в тропічному кліматі. В Японії ж він прохолодний, що не дозволяє сільськогосподарській галузі країни поставляти свої продукти на прилавки. Тому провідна фермерська корпорація D&T Farm займається їх вирощуванням, базуючись на холодостійкості рослин.

Завдяки особливому технічному обладнанню спеціалісти змогли відтворити умови, що існували в кінці льодовикового періоду. Тоді рослини перелаштовувалися після суворих зимових температур і починали рости при денній температурі 12-13°C.

Ця концепція була використана в методі “замороження – потепління” фермою D&T Farm. Вони заморозили саджанці бананів до -60°C, а потім розморозили й посадили їх.

Такий спосіб спонукає рослини швидко рости навіть у прохолодному кліматі. Якщо звичайний банан повністю дозріває за два роки, то новий сорт Mongee був вирощений всього за чотири місяці.

Банан Mongee вийшов навіть солодшим, ніж його “тропічний родич”. Якщо у звичайному банані в середньому 18,3 грама цукру, то в новому сорті його кількість становить уже 24,8 грама. Крім того цей фрукт є органічно вирощеним і не містить ГМО.

Що важливо, шкірка такого банана є повністю їстівною. 

На сайті компанії також відмічено, що бананова шкірка є чудовим інгредієнтом, який містить вітамін В6, магній, а також інші корисні для людського організму речовини. Крім того, бананова шкірка позитивно впливає на мозок людини та її сон.

Проте, вартість такого фрукту є доволі високою – один банан коштує близько шести доларів. Це пов’язано з тим, що на прилавок потрапляє всього десять фруктів у тиждень, до того ж продаються вони лише в одному магазині – універсамі Tenmanya Okayama. 

Оскільки Японія імпортує 99% бананів, новий сорт є розкішшю, яка становить менше одного відсотка від усього товару.

Джерело: сайт АгроСмарт

Читайте також: Грузія збирається культивувати виноград на Марсі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: