В Україні вчені навчилися переробляти отруйний борщівник Сосновського на папір

На Прикарпатті винайшли спосіб переробки борщівника Сосновського та сильфії пронизанолистої на папір.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Про це повідомили в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

Коментар: Саме науковцям Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та їхньому проєкту Reserve ми сьогодні завдячуємо запантентованими винаходами з переробки борщівника Сосновського та наземної частини сильфії пронизанолистої у папір“, – пише пресслужба вишу.

За їх інформацією, автор ідеї – студент Інституту економіки та менеджменту ІФНТУНГ Роман Сав’юк. За його словами, такий спосіб виробництва паперу не тягне за собою вирубування дерев. Тут застосовують целюлозу рослин, які щорічно відновлюються.

Коментар: Наш проєкт пропонує переробляти навіть отруйні рослини, та, що дуже важливо, сухостій у папір з різними можливостями використання. Це, без сумніву, допомогло б уникнути багатьох масштабних пожеж, які починаються з банального спалювання трави”, – зазначив автор ідеї.

Науковці стверджують, що подібні технології вже використовуються та є популярними. Проєкт Reserve позиціонує себе як товариство науковців, головною ціллю яких є виготовлення паперу з рослин.

Коментар: “Наші патенти створені на потребу сьогоднішнього дня. Сподіваємось, що вони матимуть вже у найближчому майбутньому застосування з огляду на їхню ефективність, екологічність та економічну доцільність. Наступним етапом є проведення технічних дослідів на підприємстві, для визначення необхідного обладнання, визначення кінцевого складу виробу та досягнення відповідних характеристик згідно з стандартами”, – зазначають в ІФНТУНГ.

Джерело: сайт SEEDS

Читайте також: В Україні збирають врожай ківі (відео)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: