Експерти вважають, що майбутнє фермерства за безпілотниками

В майбутньому обприскування за допомогою безпылотників може стати такою ж буденністю, як персональний комп’ютер. Цікаву думку про неминучість масового впровадження безпілотників в фермерстві викладає Девід Фработта на порталі precisionag.com, пише “Агро-Центр”.

В сільськогосподарській індустрії нові хімічні склади, поліпшені насіння і передові методи витісняють менш ефективні продукти і старі агротехнології, якщо вони вирішують проблеми і приносять більше користі фермерам.

Сьогодні агропромисловий комплекс активно реагує на високоточне землеробство, оскільки фермерам пропонуються додатки для вибіркової прополки і обприскування, засновані на штучному інтелекті, що дозволяє знизити обсяги агрохімії. І, на подив багатьох, інновації впроваджують навіть невеликі фермери в Азії, що зіштовхуються з нестачею робочої сили.

Дача на колесах: американці створили будинок з городом на колесах

Хоча, загалом і в цілому, впровадження безпілотників ще обмежене, але це перспективний напрямок, де провідними ринками є Японія та Китай.

Китайська технологічна компанія DJI заявляє, що в цьому році під її управлінням перебувають мільйони гектарів, і немає ніяких сумнівів в тому, що ця технологія буде замість ранцевого обприскування.

Близько 70% рису в Японії перебуває “під захистом” дронів, а обсяги коштів захисту рослин скорочуються. Деякі виробники стверджують, що застосування агродронів в поєднанні з технологією точкового розпилення може знизити обсяги хімікатів на 95%.

Селяни з Хмельниччини створили ноу-хау для виготовлення ковбаси (відео)

Багатонаціональні корпорації позначили свою присутність на ринку безпілотників для сільського господарства. Bayer Japan і виробник безпілотних літальних апаратів XAG співпрацюють в області прикладних інновацій, включаючи склади ультранизького обсягу і спеціалізовані допоміжні речовини для розпилення з дронів.

Adama співпрацює з Tactical Robotics для розробки патентованого обладнання, а Sumitomo співпрацює з виробником безпілотників Nileworks за підтримки державного та приватного інвестиційного фонду на суму близько 17 мільйонів доларів. Це серйозні заявки.

Звичайно, зміна агропрактик не відбувається миттєво – безпілотники не замінять традиційні методи для більшої частини світу, поки виробники не дадуть їм солідну ємність, тривалий термін служби батареї і надійність – характеристики, які необхідні для обробки великих площ. Але багато компаній вже підійшли дуже близько до цієї реальності.

В Україні вироблятимуть еко-посуд з пшеничних та кукурудзяних висівок

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: