До 2030 року 14 мільйонів молочних ферм припинять свою роботу (думка експерта)

Близько 14 мільйонів молочних ферм по всьому світу припинять виробництво до 2030 року. Разом з тим, світове виробництво молока зростає, і на молочному ринку з’являються перспективні учасники, пише “Агро-Центр”.

Прогнозується, що до 2030 року світове виробництво молока виросте в середньому на 35% по всьому світу, щоб задовільнити потреби населення. Написав у своїй статті незалежний журналіст Кріс Маккалоу на порталі dairyglobal.net. На його думку, виробництво молока збільшиться на 304 млн тонн до 2030 року, а на одну ферму – на 54%.

Медовий бізнес в Україні: перспективи та перешкоди

Передбачається, що споживання молока збільшиться приблизно на 16% на душу населення, а середній надій молока на корову виросте на 23%. Все це буде зроблено на меншій кількості ферм ніж сьогодні, оскільки очікується, що до 2030 року число молочних ферм буде скорочено до 104 мільйонів. Це в свою чергу залежитиме від попиту і пропозиції, а також від політичних рішень.

Експерт каже,  що виробництво молока перестає бути доступним лише для великих розвинених країн, адже вже сьогодні менші країни стають потенціальними гравцями “світового молочного ринку”.

В Україні значно зменшилася прибутковість виробництва молока

Експерти з молочних продуктів припускають, що три провідних регіони-експортери молочних продуктів в світі – Європейський Союз, Нова Зеландія і США – залишатимуться в лідера до 2030 року, але в цей період можна чекати сюрпризів від тих, хто прагне завоювати свою частку глобального молочного ринку.

“За даними німецької мережі досліджень молочних продуктів IFCN, в Південній Азії найбільший потенціал для зростання і збільшення виробництва на 64% припадає на період між 2017 і 2030 роками. Наступною в списку є Африка з потенціалом зростання 36%, за нею йдуть Латинська Америка – 33%, Близький і Середній Схід – 27% і Північна Америка – 26%. Західна Європа має потенціал зростання в 14%. Пострадянські країни також мають значний потенціал розвитку, найближчим часом зможуть скласти конкуренцію нинішній світовим гравцям молочного ринку.”

— йдеться в статті.

В Нідерландах на плавучій фермі збираються виробляти молоко і йогурт

Світовий експортний ринок молочних продуктів в 2017 році склав 27500 млн доларів США. ЄС заявляє, що може забезпечити “близько 35% світового попиту до 2030 року”, Приділяючи більше уваги продуктам з доданою вартістю, таким як органічні продукти або продукти з захищеними географічними вказівками. Очікується, що експорт з ЄС сиру, масла, сухого знежирення молока, цільного сухого молока та порошку сироватки буде рости в середньому приблизно на 330 000 тонн умовного молока в рік.

Модель зі світовим ім’ям зайнялася фермерством (фото)

Що стосується ринку ЄС, буде потрібно близько 900 000 тонн додаткового молока в рік, щоб задовольнити попит на традиційні молочні продукти, в основному сир. При цьому очікується, що споживання рідкого молока в ЄС продовжить знижуватися. Виробництво молока в ЄС має трохи збільшитися з 2018 по 2030 рік в середньому на 0,8% на рік. Виробництво оцінюється в 167 мільйонів тонн в 2018 році і має досягти 182 мільйонів тонн до 2030 року.

Молоді фермерки знялися оголеними заради села (фото 18+)

 

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: