На Волині Порошенко заявив фермерам, що пільгових кредитів не буде

Під час Томос-туру Петра Порошенка, який триває нині, Гарант спілкується з жителями міст та районних центрів. Поміж бюджетників з підготовленими питаннями часто трапляються і ті, що реально турбують жителів.

Нещодавно Президент України відвідав Волинь, де показав жителям як виглядає Томос. У Рожищах кільком фермерам вдалося задати болючі для багатьох регіонів країни запитання:

“Якою буде доля тваринництва на Волині, адже галузь занепадає?”

Річ у тім, що тваринництво – витратна галузь і для її розвитку необхідні дотації від держави. Така практика широко присутня майже в усіх країнах Європейського Союзу. Щоправда, Петро Порошенко, як виявилося, не поділяє цю думку:

“Не буде ніяких довгострокових пільгових кредитів, бо їх не існує. Джерела пільгових кредитів є два: перше – це друк грошей, а це означає інфляція і витягування грошей з кишені кожного українця. Другий шлях, яким ми йдемо – це не є пільговий кредит. Держава тим, хто підпадає під критерій, компенсує ставку кредиту напряму фермеру. Великі корпорації цього не потребують, я проти того, щоб їм давати гроші”,

– цитує його слова видання “Район. Рожище”.

У власності українок на 1,9 млн га земель більше ніж у чоловіків

З першого погляду виглядає логічним: щоб дотувати галузь, потрібно взяти десь ці ресурси. Проте, не все так просто. Підприємство друга Петра Порошенка, екс-заступник голови Адміністрації Президента, мільярдера Юрія Косюка (ТОВ “Вінницька птахофабрика”) 1 листопада минулого року отримало 618 мільйонів гривень бюджетних дотацій, а загалом за рік – 812 мільйонів гривень. Всього, для українських фермерів минулоріч було виділено 1,7 млрд грн дотацій, і з них близько половини отримала одна компанія.

Птахівники в Україні отримують мільярдні дотації, інші галузі занепадають

Нагадаємо також, що у 2017 році підприємства холдингу МХП, який належить тому ж Юрію Косюку, отримали рекордну суму дотацій — 1,4 млрд гривень, або приблизно 35% від загальної суми державної підтримки аграрної галузі. Другим найбільшим отримувачем дотацій став “Укрлендфармінг” Олега Бахматюка— 517 млн гривень.

Україна може отримати 200 мільйонів доларів на розвиток аграрної сфери

Виходить, що Петро Порошенко виступає проти дотаційних кредитів, адже на них не вистачає грошей, проте абсолютно відкрито дотує великі корпорації.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: