Індійський фермер навчає вирощувати овочі та фрукти на підвіконні

Рудраруп навчає всіх охочих вирощувати органічні продукти в ПЕТ-пляшках. За цією технологією отримує найрізноманітніші культури – від зелені до томатів, пише “Агро-Центр”.

Познайомився з гідропонікою фермер ще коли був школярем. Тоді його батько приніс книжку присвячену альтернативному садівництво. З цього все і почалося, ще задовго до того як міські фермери почали експериментувати з цим методом землеробства.

В Українських ВУЗах вивчатимуть органічне виробництво

Так, дитяче захоплення переросло у справу життя. Зайнятися викладанням гідропоніки Рудраруп вирішив коли зрозумів, що в Індії немає нікого хто б викладав цей напрямок для приватних осіб. Зараз, в 41 рік, сіті-фермер допомагає людям освоїти науку вирощування в ПЕТ-пляшках.

На думку Рудрарупа гідропоніка найбільше пасує для міських садівників. Адже в цьому випадку фермеру не потрібний ґрунт, хіба що трохи кокосового субстрату. Коріння рослина занурюються в поживний склад з оптимальним співвідношенням макроелементів (азот, калій, фосфор) і мікроелементи (бор, кальцій, магній і т.д.).

“Хто з нас знає, звідки береться наша їжа, яку ми купуємо в магазині? У той час, коли ми можемо, самі того не знаючи, купити продукти з небезпечним вмістом пестицидів, вирощування власної їжі може допомогти знизити ризик для здоров’я, а також забезпечити свіжість овочів і зелені. Гідропоніка має ряд переваг в порівнянні з традиційним ґрунтовим землеробством.”

— розповідає Рудраруп.

Вчені розробили систему, яка автоматично сповіщає фермерів про стан полів

Чоловік називає одразу декілька суттєвих переваг подібного виду садівництва. По-перше, не потрібно володіти землею, щоб використовувати її для виробництва рослин, оскільки ви можете вирощувати плоди навіть на підвіконні. Це робить гідропоніку ідеальною для сіті-ферм. По-друге, не потрібно використовувати ґрунт, а це означає відсутність шкідників та ґрунтових хвороб. По-третє, не має потреби прополювати, розпиляти добрива або пестициди і таке інше.

“При мінімальній праці ви отримуєте хороший і свіжий продукт! Зростання врожаю в гідропоніці в два рази швидше, ніж при звичайному землеробстві, тому, що поживні речовини розчиняються у воді і надходять прямо в кореневу систему. Крім того, в гідропоніці потрібно наполовину менше води, чим би ви задіяли для поливу в городі”.

— пояснює фермер.

Два роки тому, Рудраруп заснував свій Клуб Maker. Протягом усього тижня там проходять семінари та навчання, деякі з них чоловік викладає самостійно.

“Я не володію сільськогосподарськими угіддями. Я практикую гідропоніку на балконі і підвіконні. Не можу сказати, що я самодостатній в своїх потребах в їжі, але моє заняття допомогло мені досягти стійкого прогресу в напрямку отримання свіжих продуктів”,

— розповідає сіті-фермер.

Ємкості для садівництва чоловік-самоучка виготовляє зі старих пластикових контейнерів для їжі і ПЕТ-пляшок. Зараз Рудраруп вирощує в себе на підвіконні шпинат, м’яту, кінзу, базилік, а також томати та перці чилі. Рудраруп пройшов довгий шлях до успіху. Так, на першому семінарі було лише 12 учасників, але вже на наступне заняття прийшло вдвічі більше!

В Україні планують відновити унікальну породу свиней

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: