Індійський фермер навчає вирощувати овочі та фрукти на підвіконні
Рудраруп навчає всіх охочих вирощувати органічні продукти в ПЕТ-пляшках. За цією технологією отримує найрізноманітніші культури – від зелені до томатів, пише “Агро-Центр”.
Познайомився з гідропонікою фермер ще коли був школярем. Тоді його батько приніс книжку присвячену альтернативному садівництво. З цього все і почалося, ще задовго до того як міські фермери почали експериментувати з цим методом землеробства.
В Українських ВУЗах вивчатимуть органічне виробництво
Так, дитяче захоплення переросло у справу життя. Зайнятися викладанням гідропоніки Рудраруп вирішив коли зрозумів, що в Індії немає нікого хто б викладав цей напрямок для приватних осіб. Зараз, в 41 рік, сіті-фермер допомагає людям освоїти науку вирощування в ПЕТ-пляшках.
На думку Рудрарупа гідропоніка найбільше пасує для міських садівників. Адже в цьому випадку фермеру не потрібний ґрунт, хіба що трохи кокосового субстрату. Коріння рослина занурюються в поживний склад з оптимальним співвідношенням макроелементів (азот, калій, фосфор) і мікроелементи (бор, кальцій, магній і т.д.).
“Хто з нас знає, звідки береться наша їжа, яку ми купуємо в магазині? У той час, коли ми можемо, самі того не знаючи, купити продукти з небезпечним вмістом пестицидів, вирощування власної їжі може допомогти знизити ризик для здоров’я, а також забезпечити свіжість овочів і зелені. Гідропоніка має ряд переваг в порівнянні з традиційним ґрунтовим землеробством.”
— розповідає Рудраруп.
Вчені розробили систему, яка автоматично сповіщає фермерів про стан полів
Чоловік називає одразу декілька суттєвих переваг подібного виду садівництва. По-перше, не потрібно володіти землею, щоб використовувати її для виробництва рослин, оскільки ви можете вирощувати плоди навіть на підвіконні. Це робить гідропоніку ідеальною для сіті-ферм. По-друге, не потрібно використовувати ґрунт, а це означає відсутність шкідників та ґрунтових хвороб. По-третє, не має потреби прополювати, розпиляти добрива або пестициди і таке інше.
“При мінімальній праці ви отримуєте хороший і свіжий продукт! Зростання врожаю в гідропоніці в два рази швидше, ніж при звичайному землеробстві, тому, що поживні речовини розчиняються у воді і надходять прямо в кореневу систему. Крім того, в гідропоніці потрібно наполовину менше води, чим би ви задіяли для поливу в городі”.
— пояснює фермер.
Два роки тому, Рудраруп заснував свій Клуб Maker. Протягом усього тижня там проходять семінари та навчання, деякі з них чоловік викладає самостійно.
“Я не володію сільськогосподарськими угіддями. Я практикую гідропоніку на балконі і підвіконні. Не можу сказати, що я самодостатній в своїх потребах в їжі, але моє заняття допомогло мені досягти стійкого прогресу в напрямку отримання свіжих продуктів”,
— розповідає сіті-фермер.
Ємкості для садівництва чоловік-самоучка виготовляє зі старих пластикових контейнерів для їжі і ПЕТ-пляшок. Зараз Рудраруп вирощує в себе на підвіконні шпинат, м’яту, кінзу, базилік, а також томати та перці чилі. Рудраруп пройшов довгий шлях до успіху. Так, на першому семінарі було лише 12 учасників, але вже на наступне заняття прийшло вдвічі більше!
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: