Прибуткова справа: фермер зі сходу продає вівець за кордон

Фермер Олег Шилов домашнє господарство перетворив на овечу ферму. Сьогодні здебільшого продає вовну та баранів. Серед клієнтів переважають українці, проте за тваринами приїжджають навіть з Туреччини, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Бізнес-Схід”.

Приватним підприємством Олег Шилов став у 2013. Аби заснувати ферму чоловік купив напівзруйновану ферму, відремонтував її за власні гроші і перевів з домашнього господарства своїх овець і баранів.

“З того часу почалася моя історія розвитку, яка триває і до сьогодні. Навіть не пригадую, чому це саме вівці. Я люблю їх, вони спокійні”,

— говорить підприємець.

Стало відомо, які країни найбільше імпортують українську рибу (інфографіка)


На початках доглядали за тваринами самотужки, Олегу допомагала його родина. Господарство розпочиналося зі ста тварин. Фермер створив умови для розпліднення, стриг вовну, розбудовував ферму.

Сир з молока буйволів: на Закарпатті розташована унікальна ферма (ФОТО)

У 2018 році Олег Шилов отримав гран у розмірі 420 тисяч гривень, в рамках обласного конкурсу “Український донецький куркуль”. На отримані купив ще додатково тварин – 40 ярок і два барани, також обладнав сіносховище.

“За ці гроші я закупив будівельні матеріали, змонтував сіносховище, адже для тварин самі сіно заготовляємо, також збільшив кількість стійлових місць. І ще взяв на роботу трьох людей”,

— сказав підприємець.

Вигідний бізнес: чорну ікру в Україні “доять” тоннами (відео)

Одним з джерел прибутку для фермера є продаж вовни. Сьогодні в Україні працює дві найбільші фабрики з переробки вовни — у Харкові та Чернігові. За 1 кг вовни підприємець отримує 10 гривень. Ціна залежить від якості вовни та породи овець.

“Я згуртував навколо себе усіх вівчарів громади, раніше вони просто спалювали цю вовну, зараз несуть до мене на ферму, а потім ми викликаємо фахівця і машину, яка її забирає. Так усім вигідно, бо за вовною навіть із 40 овець ніхто не приїде. Цієї весни ми здали 2 тони вовни”,

— поділився фермер.


Станом на сьогодні, ферма Олега розширилася, на ній утримують 500 овець. За ними доглядають шестеро працівників. Минулого року фермер розпочав співпрацювати з турками.

“Турки сказали мені, що я вирощую овець та баранів за філософією халяль. Я не знав про таке, просто робив свою справу. Халяль у мусульманському світі означає здорова, екологічно чиста, корисна їжа. Тому турки купили у мене багато баранів”,

— сказав Олег.

Органічне верблюже молоко завойовує світові ринки

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: