Як обрати кормозбиральний комбайн для кукурудзи і не тільки

Кормозбиральні комбайни є одними з найбільш ефективних, але і найдорожчих машин для збору врожаю. Виробники зацікавлені не тільки в досягненні максимальної ефективності, але і в автоматизації їх обслуговування та забезпечення найвищої якості кормів. У статті ми розглянемо конструкції і рішення, пропоновані на модельному ринку – як для великих сімейних ферм, так і для найбільших сільськогосподарських підприємств і сервісних компаній, пише “Агро-Центр”.

Цього року врожай кукурудзи був як ніколи вдалим та якісним. Як свідчать експерти цьому сприяли погодні умови, так зерно кукурудзи досягло повної стиглості на 1,5-2 тижні раніше середніх багаторічних термінів.

Збір силосних рослин, в основному кукурудзи – це робота, що вимагає великої кількості енергії. Потужні кормозбиральні комбайни, доступні на ринку, тому що мають потужні двигуни – навіть найменші моделі мають майже 400 кінських сил, а найбільші двигуни мають більше 1000 кінських сил. І хоча загальний принцип їх роботи однаковий для всіх виробників, машини відрізняються деталями і варіантами обладнання.

Пальці згорання та різання

Вузол комбайна складається з декількох основних компонентів, які включають в себе: тягучі ролики, ріжучий барабан, що дроблять ролики і дефлекторний повітропровід. Перший елемент, зачіпляючи ролики, відповідають за підтягування і подачу оброблюваного матеріалу, але це не єдина функція. Довжина розрізу матеріалу також залежить від швидкості обертання роликів. Кожен з виробників, описаних нижче для приводу цих роликів, використовує гідростатичний привід, який забезпечує таке регулювання. Відмінності між машинами конкретних марок залежать від кількості рулонів: в машинах John Deere, New Holland та Claas їх 4, а в Fendtach і Krone – 6. Виробники, які використовують 6-рулонну систему, переконують, що це впливає на більш плавний і рівномірний потік маси.

Ріжучий барабан

Що стосується ріжучого барабана, тут використовуються великі діаметри з Харвестери Fendt, в якому барабани мають довжину 720 мм. Кожен виробник пропонує барабани з різною кількістю ножів, найчастіше від 20 до 40, встановлених в два ряди, у формі перевернутої букви “V”. Винятком в цьому відношенні є Джон Дір; ножі, які за найпростішою специфікації, короткі, мають косі леза і утворюють навколо барабана чотири кільця. Ріжучий барабан має діаметр 670 мм і ширину 680 мм або 850 мм (найбільші моделі 8 600, 8700, 8 800). Додатковим обладнанням є барабан з 48, 56 і 64 лопатями. Кожен ніж загвинчується трьома гвинтами, які не потрібно повністю відгвинчувати при знятті або установці нових. Процес заточування ножа – як і у випадку конкурентів – автоматичний.

Вибір барабана із заданою кількістю ножів повинен визначатися типом рослин які планується обробляти і їх передбачуваним використанням: меншу кількість лопатей – довші секції (наприклад, трави, 30-40 мм), більше число з них потребує більш інтенсивне подрібнення. Передбачається, що силосна кукурудза повинна бути розрізана на шматки розміром близько 20 мм, а найменші рослини повинні бути подрібнені для біомаси – для них призначені барабани з найбільшою кількістю ножів.

Великий вибір різки

Завдання наступного елемента – дробити ролики – як випливає з назви, полягає в подрібненні матеріалу і, перш за все, механічному пошкодженні зерна, що значно впливає на якість корму. Стандартні ролики від більшості виробників повздовжньо зубчасті і працюють на кількох різних швидкостях. Відмінності в швидкості варіюються від 10 до 60%. – чим більше, тим інтенсивніше процес подрібнення матеріалу. Винятком є ​​Fendt, який використовує диски (конічні) з зазубреною поверхнею. Завдяки цій формі і великій площі контакту з матеріалом їх робота набагато інтенсивніша, ніж традиційних рулонів. Варто відзначити, що ви можете встановити тут міцність складки і відстань між окремими пластинами.

Коли справа доходить до подрібнення – тут лопатеві лопаті починають рухатися за допомогою пасової передачі. Інтенсивність їх роботи регулюється зрушенням стінки виштовхування – чим ближче до ротора, тим вище швидкість викиду, але і тим швидше використовується стіна каналу.

 

Максимальне використання

Кормозбиральний комбайн в основному пов’язаний з машинами для збирання кукурудзи, а отже, і розмовною мовою для перевезення кукурудзи. Однак варто пам’ятати, що ці машини мають набагато більш широкий спектр функцій.

При виборі кормозбирального комбайна варто звернути увагу на тип сталі, з якої вона була виготовлена, і метод регулювання сили виштовхування, що дозволить швидко змінити ситуацію, наприклад, перехід від роботи в траві до кукурудзи або зерна.

 

 

Агро-Центр – це широкий асортимент, привабливі ціни та професійне обслуговування. У нас Ви знайдете високоякісні запчастини, до найвідоміших виробників техніки, що мають світовий авторитет: Claas, John Deere, Massey-Ferguson, New Holland, Case, Deutz Fahr, Holmer, Grimme, Geringhoff, Gaspardo, Anna, Krone, Lemken, Rabewerke, Kuhn-Huard, Kinze, Kockerling, Kverneland, Farmet, Vogel-Noot, Unia, Vaderstad, Horsch, Kongskilde та інші.

Діяльність Агро-Центр базується на максимальній орієнтації щодо побажань клієнтів. Ми прагнемо задовольнити найвибагливіші потреби не лише великих фермерських господарств та агро – холдингів, а й невеликих сімейних угідь України. Кожен хто має намір розвивати власну справу у напрямі сільського господарства повинен розуміти, що саме наша компанія стане вірним союзником у ваших починаннях. Завдяки високоякісній продукції, що пропонує Агро-Центр здійснити мрію про успішний бізнес зовсім не складно, варто лише звернутись за консультацією до наших експертів.Наші спеціалісти нададуть усю потрібну інформацію, та допоможуть здійснити підбір найефективніших та функціональних деталей що підійдуть саме Вам. Ми цінуємо роботу наших клієнтів, та прагнемо забезпечити її безперебійність та максимальну ефективність.

 

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: