Жінки-фермери заробляють більше, ніж чоловіки (статистика)

Жінок у сфері сільського господарства стає щороку більше. На відміну від чоловіків жінки не задовільняються посадами найманих робітників, вони все частіше займають керівні посади або взагалі відкривають власні справи, пише “Агро-Центр”.

Згідно з даними Бюро статистики праці США, жінок в агросекторі стає більше ніж чоловіків. До того ж, щотижнева середня зарплата жінок в цій області становить 1 114 доларів США, а чоловіків – 963 долари.

Ліза Ківірісті працює фермером, має власну справу і є автором книжок для жінок-фермерів. Вона вважає, що жінки креативніші ніж чоловіки, займаються фермерством більш гнучко, активно займаючи вільні ніші. Так, наприклад, жінки частіше йдуть в органічне сільське господарство, тоді як чоловіки просто нехтують цим напрямком. Окрім цього жінки практично використовують кожен куточок своєї ферми та відрізняються відповідальністю і акуратністю.

 

15 жовтня – Всесвітній день сільських жінок (фото)

Дафні Холтермана є партнером у тваринницькій фермі Rosy-Lane Holsteins.  Господарство за 30 років виросло з 80 корів до 950. Жінка розповідає, що в роки її молодості такого поняття, як жінка-фермер в США не було взагалі.

“Коли я була молодою, не було жінок-фермерів, а якщо жінки і займалися сільським господарством, то називали себе фермерськими дружинами, хоча працювали часто нарівні з чоловіками”,

— каже Холтермана.

Сьогодні саме жінки-фермери першими впроваджують інновації та допомагають створювати нові способи ведення сільського господарства в містах.

Наприклад, ферма Squareroots — модульна сіті-ферма в Брукліні, яка працює за методом гідропоніки. Керує нею Сара Хотон.

“Традиційне сільське господарство ризикує швидко застаріти – технології змінюються, крім того, знайти вільні для агробізнесу землі – велика проблема. Але це перестає бути проблемою, якщо ви можете вирощувати культури на обмеженій ділянці землі, а якщо і земля недоступна, то є й інші варіанти. Ми, до речі, вирощує рослини в контейнерах на колишній фабриці”,

— розповідає керівник господарства Сара Хотон.

Проте, не дивлячись на трохи кращий заробіток, жінки-фермери, кажуть, що сільське господарство не є розкішним способом життя або ж дуже прибутковим.

“Це не просто робота, це не просто зарплата, це спосіб життя”,

— поділилася Ліза Ківірісті.

Нагадаємо, що раніше жінки-фермери заявили про гендерну дискримінацію (інфографіка)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: