На Київщині вирощують унікальну енергетичну культуру (відео)

У селі Дослідницьке, що знаходиться у Київській області плантації міскантусу заклали ще у 2012 році. За сучасної ціни на газ вирощування даної культури є дуже вигідним, адже її можна використовувати як біопаливо, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Агробізнес сьогодні”.

Міскантус у народі ще називають “слонова трава”. Це багаторічна культура, яка ззовні нагадує очерет. За 1 рік міскантус виростає до 3-4 метрів у висоту. З нього можна отримати до 25 тонн сухої маси з гектара, що здатне замінити еквівалент при спалюванні аналогічний 10-15 тис. м³ природного газу або 15 тонн вугілля.

Незвичайна ферма: В Австралії помідори почали вирощувати в пустелі (відео)

Розмножується дана культура шматочками коренів. З одного кореня за рік можна отримати до 25 похідних корінців. У вирощуванні дана культура невибаглива – міскантус можна вирощувати на бідних ґрунтах, які не придатні для вирощування інших культур.

 

Врожай з однієї посадки рослини, можна збирати протягом 25 наступних років. Додатковим плюсом вирощування міскантусу є те, що врожай збирається вже у сухому виді. Це у свою чергу означає, що не потрібно додаткових витрат на досушування. Можна одразу використовувати як біопаливо.

Бізнес для лінивих: як заробити півмільйона вирощуючи горіхи

Експерти кажуть, що в Україні під міскантус може бути відведено до 4 млн гектарів, тоді як зараз під міскантус відведено не більше 400 га.

Село в Україні, звідки люди на заробітки за кордон не їздять (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: