Історія успіху: як фермери з Волині вирішили проблему низьких закупівельних цін на молоко

У 2009 році, жителі села Галичани вирішили створити сільськогосподарський обслуговувальний кооператив “Степ”. В такий спосіб вони хотіли вирішити проблему низьких закупівельних цін на молоко, пише “Агро-Центр”.

Кооператив утримує 40 корів, овець, індиків та іншу худобу. Доглядають за тваринами 39 працівників. Молоко кооператив здає на ТзОВ “Молокопродукт”, що на Рівненщині.

“Тут у нас невеличка база. Ми тут приймаємо молоко, перевіряємо і охолоджуємо. І коли ми маємо більшу кількість молока, нам заготовувач платить більшу ціну. Коли по району платять за молоко 4,75-5 гривень, у нас члени кооперативу отримують на 50 копійок більше. Сума хоч невелика, проте відчутна”,

— каже Михайло Стецюк.

На Волині літаки розпилюють вакцину проти сказу

Є в кооперативу масштабні плани – створити міні-завод із переробки молока і виготовляти м’які і тверді сири.

“Минулого року ми брали участь у державній програмі співфінансування, щоб отримати обладнання для переробки молока. Ми замовили міні-завод з переробки і виготовлення м’яких і твердих сирів. Тому що пакованим молоком нікого не здивуєш, а сир – це вже цікавіше.”

 Михайло Стецюк — заступник голови об’єднання, розповів, що на підприємстві працюватиме четверо працівників, а сам завод буде розрахований на тонну молока. 

Органічні тваринні ферми набирають популярності в Європі (статистика)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: