На Сумщині відкрили унікальну ферму з розведення благородних оленів

На фермі є чотири племінні гілки — британська, новозеландська, австрійська та румунська.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Унікальну ферму з розведення племінних благородних оленів і ланей найелітніших родоводів світу відкрили у Конотопському районі Сумщини. Співвласник ферми Дмитро Русанов поставив собі за мету, наповнити українські ліси.  

Коментар:Спільно з тодішнім керівником Конотопського держлісгоспу Віталієм Барановим три роки тому ми придбали оленя угорської селекції. Цей племінний самець досі є гордістю наших лісівників і має потомство. Я дуже сподіваюсь та вірю, що держава, зі свого боку, теж активно допоможе лісівникам у відтворенні тваринного світу України“, — розповів Русанов.

Дмитро Русанов з однодумцями обладнали свою ферму для оленів і ланей за останнім словом техніки та світової природоохоронної справи. Щоб тварини почувались як удома. Ентузіасти ретельно врахували тут кожну дрібницю та деталь.

Коментар: Загальна площа нашої ферми 50 гектарів. Аби обгородити територію, ми встановили спеціальну англійську сітку, що використовують за кордоном на фермах із розведення мисливських тварин. Ця сітка легко витримує вагу африканського буйвола. Водночас вона гнучка та еластична, тож коли тварина на бігу вдариться об неї, то пружна сітка амортизує удар та відкине тварину, не завдавши їй травм. Ця сітка довговічна. Я знаю господарства, де вона вірно служить уже 20 років. Під час гону самці-олені часто чухаються рогами об сітку чи буцають її, випробовуючи сили, тренуючи удари. У сітці-рабиці тварина може заплутатись рогами та травмуватись чи навіть загинути. У нас це виключено“, — розповідає Дмитро Русанов. 

На фермі є чотири племінні гілки — британська, новозеландська, австрійська та румунська. Адже кожна країна виводить оленів залежно від своїх уподобань у мисливській та природоохоронній справі. 

Зараз на фермі уже більше ніж сто оленів — дорослі тварини та цьогорічне потомство. У цьому році народились 55% приплоду від поголів’я. Якщо все буде добре, незабаром щороку можемо випускати у дику природу п’ять-сім наших оленів. 

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: “Це катастрофа!”: за 13 років люди знищили 43 млн га тропічних джунглів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: